09 de juliol de 2013
09.07.2013

Acusen un militant de la CUP d'atemptat a l'autoritat

La formació política denuncia que el jove, un dels ferits pels mossos a la concentració monàrquica, no va ser identificat

10.07.2013 | 06:59

Un militant de la CUP de Girona ha estat citat a declarar aquest dimarts a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vista Alegre en relació als incidents del passat 26 de juny durant una concentració antimonàrquica. Segons ha comunicat la CUP, al jove se l'acusa d'atemptat a l'autoritat tot i ser una de les sis persones que va resultar ferida durant la càrrega policial. El partit també destaca que en cap moment va ser identificat, ni durant els incidents ni posteriorment i, per això, denuncia l'existència de "fitxers policials il·legals". Els incidents es van produir durant la visita del Príncep Felip de Borbó al Fòrum Impulsa de Girona.

La CUP ha comunicat que un militant de Girona ha estat citat a declarar aquest matí pels fets ocorreguts durant la visita de Felip de Borbó a Girona. El militant, que ha estat acusat d'atemptat a l'autoritat, és un dels ferits per la càrrega dels Mossos durant la mobilització del passat 26 de juny, que va saldar-se amb un total de sis persones ferides.

L'acusat ha anat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Vista Alegre però, segons exposa la CUP, s'ha negat a declarar a l'espera de conèixer tots els detalls sobre l'acusació i els fets que se li imputen. L'organització antirepressiva Alerta Solidària serà l'encarregada de dur el cas.

La CUP, que té previst denunciar les agressions durant els propers dies, ha mostrat la seva "perplexitat i indignació" pel fet que, precisament, una de les persones que va ser agredida en la concentració hagi estat acusat d'atemptat a l'autoritat. A més, remarca que l'acusat no va ser identificat en cap moment per part dels agents, ni durant la concentració ni amb posterioritat. "Per la CUP aquest fet demostra l'existència de fitxers polítics il·legals, que recullen dades personals relatives a l'afiliació ideològica i les pràctiques polítiques de determinats ciutadans", ha manifestat el partit en un comunicat.

La CUP va portar al ple municipal del dilluns els fets que van tenir lloc el passat 26 de juny i va demanar el suport de tot el consistori a l'hora de denunciar casos com aquests. L'alcalde, Carles Puigdemont, va reconèixer que havia demanat explicacions sobre l'actuació dels mossos al conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook