El PSC va mostrar la seva "preocupació" per l'estat de la societat municipal Vivendes de Girona durant el ple celebrat dilluns al vespre. La regidora socialista Sílvia Paneque va reclamar saber quin és l'estat dels comptes de la societat municipal i va recordar que la llei mercantil mana que es presentin abans del 30 de juny. L'alcalde va admetre que no havien complert la legislació i va explicar que havien demanat una pròrroga i que aquest mateix mes es crearà una comissió on s'exposaran els resultats de dues auditories, una de financera i una de gestió.

Indemnitzar i comprar pisos

Paneque va recordar que en els darrers mesos Vivendes de Girona ha fet front a dos pagaments que a parer seu podrien haver-se evitat i que han sumat uns 150.000 euros. Un fa referència a la indemnització a una treballadora a la qual es van pagar uns 95.000 euros poc abans del dia del judici. L'altre pagament ha estat la compra de dos pisos de famílies que estaven a punt de ser desnonades. Pels socialistes aquest no és el sistema ideal, ja que hi ha moltes altres famílies amb problemes i s'ha posat d'exemple als bancs que l'Ajuntament pot comprar habitatges.

Paneque va explicar que l'últim cop que van poder veure els comptes va ser l'any 2011 i que en aquells moments la societat municipal de dedicada a la promoció d'habitatges de protecció oficial tenia uns números "sanejats". Però assenyala que està preocupada perquè des d'aleshores no ha tingut accés als comptes i pel mig hi ha hagut les dues compres de pisos i la indemnització.