L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va explicar en el passat ple de dilluns que ha enviat una carta al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per demanar-li explicacions per la càrrega dels Mossos d'Esquadra a un grup de manifestants convocats per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per protestar contra la visita dels Prínceps d'Astúries i de Girona durant el darrer Fòrum Impulsa. Segons l'alcalde, sis contusionats en una manifestació on no hi havia ni un centenar de persones és "excessiu", i "calia fer arribar una queixa al màxim nivell, al màxim càrrec polític, que és el conseller".

Atemptat a l'autoritat

Precisament ahir, la formació independentista va fer públic que un militant de la formació va ser cridat a declarar per "atemptat a l'autoritat" durant la concentració antimonàrquica per la visita de Felip de Borbó. Aquesta persona, justament un dels ferits per la càrrega policial del passat 26 de juny, es va negar a declarar a l'espera de conèixer tots els detalls sobre l'acusació i els fets que se li imputen.

La CUP, que té previst denunciar les agressions durant els propers dies, va mostrar ahir la seva "perplexitat i indignació" pel fet que precisament una de les persones agredides durant la concentració hagi estat acusada d'atemptat a l'autoritat.

En aquest sentit, la formació va reclamar que es posi punt i final a la impunitat en els casos de violència policial, i va denunciar que l'acusat hagi estat imputat sense que en cap moment fos identificat per part dels agents, ni durant la concentració ni després d'aquesta.

Per la CUP, aquest fet demostra l'existència de "fitxers polítics il·legals" que "recullen dades personals relatives a l'afiliació ideològica i les pràctiques polítiques de determinats ciutadans".