Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 9 de juliol a Girona dos homes de nacionalitat romanesa, de 25 i 29 anys i veïns de Valladolid i Bolaños de Calatrava (Ciudad Real), com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a l'interior de domicili, un d'ells en grau de temptativa. Cap a un quart de tres de la matinada, els agents dels mossos van ser alertats pels inquilins d'una casa de Girona que havien sentit forts sorolls a la porta corredora del menjador i que en baixar de la planta superior, els lladres ja haurien fugit. Immediatament, es va muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar un grup de tres persones corrent i fugint de la presència policial.

Després d'una persecució a peu, els agents van aconseguir detenir a un dels fugitius. Posteriorment, es va localitzar un turisme estacionat a escassos metres del domicili, que podria pertànyer als fugitius. Finalment, a dos quarts de nou del matí, agents de paisà que controlaven el vehicle van observar un home que coincidia amb la descripció d'un dels autors, que obria el vehicle i l'engegava. Immediatament va ser detingut per la seva implicació en el robatori.

A l'interior del turisme es van trobar un parell de mòbils, una bossa d'eines i diverses joies. Els agents van constatar que un dels telèfons havia estat sostret en un altre robatori amb força, en un domicili de Girona, que no havia estat denunciat ja que els inquilins estaven de vacances. Per això van imputar a aquestes persones un segon delicte de robatori amb força, en aquest cas consumat.

La investigació continua oberta per tal d'esbrinar si els detinguts poden estar relacionats amb altres robatoris i no es descarten noves detencions. Els dos detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 11 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.