L'Ajuntament de Girona haurà d'elaborar un "pla contra la pobresa enerègtica" després que en el darrer ple municipal s'aprovés una moció presentada pel PSC en aquest sentit. La proposta va tenir el suport de la resta de grups de l'oposició (CUP, PP i ICV-EUiA) i només el regidor no adscrit, Carles Palomares, i CiU es van abstenir. L'alcalde, Carles Puigdemont, va explicar que seria bo deixar el tema en espera ja que recentment, el Síndic de Greuges Rafael Ribó, ha iniciat una actuació d'ofici per estudiar precisament la pobresa energètica i les mesures que es poden activar per fer-hi front. Ribó vol reunir-se amb diferents administracions i el batlle gironí considerava que caldria veure com evolucionava tot plegat.

El PSC però va decidir que es pugués votar la seva proposta que indica que aquest pla, com va defensar Xavier Amores, ha de servir per planificar mesures d'acció i ha de tenir un pressupost per actuar contra la pobresa energètica, tant a nivell estructural, com per poder reaccionar davant de la urgència i la dificultat en què es troben moltes famíles. La pobresa energètica afecta la gent que no dificultats per poder pagar les factures i manté en males condicions de temperatura el seu habitatge -excés de calor, fred, humitat o falta de confort-, posant en risc la salut física i mental dels que hi viuen i degrades l'estructura d'un edifici.

La moció també demana la creació d'una taula per endegar un diagnòstic real de la siutació en què es troba Girona i la implementació de solucions pels afectats, acotant el perfil socioeconòmic, els barris més afectats i detallar les relacions de causa-efecte.

Reclama que s'impulsin acords amb agents del tercer sector de la ciutat, l'assessorament en matèria energètica per aquells col·lectius més afectats per la pobresa energètica de manera proactiva per potenciar l'estalvi i l'eficiència energètica, com per orientar la ciutadania en matèria de facturació.