El col·lectiu independentista Arran ha ocupat un edifici al carrer Sant Josep, al Barri Vell de Girona, per convertir-lo en un centre social. L'ocupació s'ha fet pública aquesta tarda, tot i que asseguren que fa deu dies que hi viuen joves que estan rehabilitant l'edifici, que estava abandonat. Els joves han desplegat una pancarta des del tercer pis on es pot llegir: 'Contra l'especulació i la Girona de postal: els joves alliberen espais'. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Girona s'han acostat fins a l'edifici i han comprovat que els joves han enderrocat un mur fet de maons que tapiava la porta d'accés al bloc.

Els joves que han protagonitzat l'ocupació han justificat que el seu objectiu és destinar un edifici cèntric que estava tancat i "en estat de degradació" a finalitats socials i també d'habitatge. La intenció d'Arran és arreglar l'edifici i convertir-lo en un centre social del moviment, però també en un centre d'oci per als joves. El col·lectiu emmarca l'acte en la campanya que han titulat 'Poc que hi cabem pas en aquesta ciutat', per denunciar el model de ciutat que consideren que "imposa" CiU amb mesures com l'ordenança de civilitat. "Volem oferir una alternativa a l'actual model d'oci pel jovent de Girona", recull Avant en un comunicat.

Fonts d'Arran també han defensat que és una acció en contra de l'especulació immobiliària i han justificat que l'edifici -del qual no en coneixen la propietat- fa anys que està en desús. Aquesta tarda s'ha fet pública l'ocupació que, segons el col·lectiu, fa deu dies que dura. Membres de la PAH i d'altres moviments socials de la ciutat han anat a donar-los suport.

Aquesta tarda, un dels membres del moviment independentista Arran (antics Maulets) ha llegit un comunicat on expressa que volen que l'edifici esdevingui un nou punt de trobada per a l'independentisme gironí i per a "totes les lluites socials i populars".

"Volem denunciar el sistema pervers i hipòcrita que permet que els habitatges estiguin buits mentre els joves no ens podem emancipar dignament ni disposar d'espais comunitaris", ha declarat aquest membre del moviment, que considera que Arran s'ha vist "obligada" a fer una acció d'aquestes característiques davant "la manca d'espais i els preus abusius".

Agents del mossos i la policia local s'han personat al carrer Sant Josep, on han pres nota dels desperfectes que s'havien causat a la finca -s'ha enderrocat un mur de maons que tapiava la porta d'accés- i han recollit informació sobre el motiu de la protesta.