18 de juliol de 2013
18.07.2013

La PAH Girona dóna suport a una mare que vol la custòdia dels fills

La Generalitat li ha tret els quatre nens perquè la dona viu en una situació de pobresa extrema

18.07.2013 | 14:31

Una trentena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'han concentrat aquest matí als Jutjats de Girona per recolzar una mare que reclama que li tornin la custòdia dels seus quatre fills. La Generalitat li ha retirat els nens després que els Serveis Socials determinessin que viu en situació de pobresa extrema. La dona ha recorregut la decisió i aquest dijous s'ha celebrat el judici. La PAH assegura que hi ha hagut "errors" en la tramitació dels informes i reclama que els nens puguin tornar amb la mare que, a més, és víctima de violència de gènere. "Farem tot el que calgui perquè es revisi el cas ", ha alertat la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera.

La PAH ha reclamat que l'administració faci una revisió del cas perquè considera un "error" que se li hagi retirat la custòdia dels fills. "Fa un any que aquesta dona ve a la plataforma, la coneixem bé i sabem tot el que ha fet pels seus fills", ha denunciat Afuera, que considera que la dona és "víctima" del sistema.

Aquest dijous s'ha celebrat el judici després que la dona recorregués la decisió de l'administració de retirar-li els nens. Afuera ha remarcat que l'acció s'ha fet per mostrar el suport a aquesta dona. Segons ha explicat, la mare va patir maltractaments per part del seu exmarit, és d'origen immigrant i té un dels fills que pateix una malaltia. "Volem que l'administració no només revisi els informes sinó que parli amb tothom fins que aconseguim que la veritat vegi la llum", ha manifestat la portaveu del moviment.

Dilluns a la tarda hi ha prevista una nova reunió a l'Ajuntament de Girona per tractar aquest cas i també el d'una altra veïna de la ciutat que, també al·legant pobresa extrema, ha vist com li han retirat la custòdia dels seus dos fills

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook