L'Ajuntament de Girona engegarà dimarts vinent una iniciativa per garantir l'alimentació equilibrada, durant l'estiu, dels 872 menors de 560 famílies usuàries del Centre de Distribució d'Aliments de Girona, situat al barri de Pedret.

D'aquesta manera, el consistori gironí vol assegurar que aquests nens i nenes rebin la quantitat diària recomanada de nutrients, especialment de proteïnes, fora del període lectiu de les escoles. "Amb aquesta iniciativa garantim que tots els nens i nenes de la ciutat tinguin un plat de carn al dia", segons ha explicat el regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

El matex representant municipal ha posat de manifest que d'aquesta manera "podem dir que d'aquesta manera queda assegurada l'alimentació de la població infantil de Girona", ha explicat el regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso. A partir de dimarts, s'inclourà un paquet de carn ultracongelada, amb un termini de caducitat d'un any, a la cistella d'aliments que es reparteix des del Centre de Distribució d'Aliments.

Menjadors escolars

Aquesta iniciativa es portarà a terme fins al smes etembre, moment en què s'iniciarà el nou curs escolar. Durant el curs vinent, està previst que s'executi el pla de menjadors escolars, que actualment s'està configurant. Aquestes accions s'emprenen en el marc del compromís de l'equip de govern municipal, anunciat en el seu moment per l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, de garantir que les famílies, i especialment els menors, de Girona no tinguin problemes de nutrició.

El Centre de Distribució d'Aliments té, actualment, unes 1.100 famílies usuàries, de les quals aproximadament la meitat tenen menors a càrrec.