La participació ciutadana de dimecres en els primers pressupostos participats de la ciutat no ha tardat a generar reaccions. Una d'aquestes, provinent de la Mesa d'Entitats de Girona, critica el rol que ha tingut el consistori en el transcurs del procés. "L'Ajuntament ha evidenciat una manca de lideratge i fins i tot no s'ha arribat a creure que aquest procés podia ser possible", va dir el portaveu de l'entitat, Xavier Villarreal. "La participació del 2,22% ho diu tot, demostra el grau d'implicació que ha tingut el consistori per tal de tirar endavant els pressupostos participats", va afegir.

El representant de l'entitat, que va titllar la iniciativa d'"irregular i gens participativa", també va criticar el model que, segons el seu parer, ha fonamentat el procés. "Es tracta d'un model representatiu que ha deixat de marge a molta gent. Això s'ha notat, per exemple, a les assemblees de barris, on hi ha hagut poca presència de participants", va subratllar Villarreal.

El que sí va valorar el portaveu és que a Girona "s'ha pogut parlar dels pressupostos de barri per primer cop", un fet que va considerar com un "avanç".

No obstant això, el representant de la Mesa d'Entitats va apuntar que els resultats registrats ahir "no poden ajudar a consolidar res". "Per tal de poder consolidar un model vàlid hem d'esperar el mes de setembre, moment en el qual la Mesa i l'Ajuntament tornaran a convocar la Comissió Mixta".

Villarreal va destacar que en aquesta reunió "s'intentarà traslladar el que es digui a totes les entitats de la ciutat. Caldrà aprofundir en el debat i tenir un procés que sigui participatiu". "Si això passa, a partir del mes de setembre sí que es poden fixar les bases d'un model vàlid", va concloure el portaveu.