Independents per Salt (IpS) ha iniciat una campanya per tal de "recuperar" l'aigua de les fonts públiques. La formació lamenta que els nens que juguen en els parcs públics i les persones adultes "no poden ni tant sols hidratar-se en aquests dies d'estiu en que la calor s'intensifica". Els independents han intervingut en diversos plens per tal que les fonts torni a rajar i han decidit engegar la campanya perquè "a hores d'ara no s'ha avançat ni un mil·límetre i les fonts públiques de Salt, que en el mandat de l'anterior govern es van tancar, continuen sense aigua".

El grup municipal que encapçala Ferran Burch, recorda que des de l'equip degovern s'ha justificat que les fonts no ragin "per la sequera, pel mosquit tigre i fins i tot s'ha arribat a dir que hi ha qui es ven l'aigua o es renta". Els independents apunten que "no estem parlant de fonts ornamentals sinó de simples fonts per beure aigua" i la recoden que la "declaració dels Drets Humans estableix el dret a disposar d'aigua potable". A més indiquen que "les mateixes administracions públiques llencen campanyes de precaució davant de les onades de calor on recomanen beure i refrescar-se".

Independents per Salt tem que "el motiu real" pel qual les font no tenen aigua "és polític i estètic". IPS es pregunta si "es lleig veure gent pobre omplint garrafes perquè tenen l'aigua tallada al seu habitatge". El grup creu que "allò que hauria de preocupar no és tant una imatge de la dura realitat sinó com podem intervenir perquè no es donin aquestes situacions".

Per tot plegat, els independents afimen que faran empendran accions al carrer i al consistori. Pel proper ple IPS presentarà una moció que haurà d'obligar els grups a definir-se. A més, distribuiran cartells i conviden la població a manifestar-se avui, a les sis de la tarda, a les fonts del Parc de la Monar.