La Biblioteca Iu Bohigas de Salt, a la factoria cultural Coma-Cros acull aquest dilluns la presentació del dossier/llibret 30 anys de Salt Independent de Jaume Prat i Quim Paredes. Tot i que la festa major de Salt no s'inaugura oficialment dimecres amb el pregó a càrrec de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, la presentació ja està inclosa dins de la programació de la festa.

Amb aquest dossier/llibret, i a través dels retalls de prensa guardats durant anys, els dos autors del document volen recordar la cronologia dels fets d'aquell període històric de Salt. La presentació es farà a les set del vespre.

També com a prèvia a la lectura del pregó, el dimarts hi haurà un " campionat de "League of legends" a l'Estació Jove de Salt (16.00 hores), un photomaton a la biblioteca Massagran (17.00 hores), on els interessats poden fer-se una foto i deixar escrita la seva opinió a la biblioteca. Tot plegat servirà per ser protagonistes de la primera exposició del curs 2013-14. També hi haurà la festa de final de curs del Salt Gimnàstic Club al pavelló del carrer Martí i Pol (20:00 hores), i un assaig casteller dels Marrecs de Salt a la nau Guixeres, darrera la Coma Cros (21.00 hores).