L'horari de les terrasses dels locals d'oci nocturn de Girona és un tema que porta cua. El darrer capítol d'aquest llarg serial carregat d'estira-i-arronses va tenir lloc ahir al matí a l'Hotel Carlemany, lloc on es va celebrar una assemblea extraordinària de l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial a la qual estaven convidats altres entitats i també particulars per parlar de tota la polèmica. "Considerem que s'han equivocat en la manera com han tractat aquest tema, però ara ja està fet i entre tots hem d'intentar de minimitzar aquestes problemes", va apuntar el vicepresident de l'associació, Toni Vallory.

Durant la reunió es van posar diverses conclusions damunt la taula. "Potser cal revisar el model de ciutat que volem entre tots. Cal fer un full de ruta que no tenim", va apuntar el representant de l'entitat.

Un altre aspecte que va centrar l'interès va ser la necessitat de trobar un acord entre les diferents parts involucrades. "Des del sector creiem que fins que no seiem junts l'Ajuntament, els veïns i els hostalers no hi haurà solució. Ens hem de posar d'acord i definir així el model de ciutat que volem", va ressaltar el vicepresident.

Vallory, que també va indicar que s'està pactant amb el consistori "fer comissions de seguiment" per determinar com evoluciona aquest assumpte, va destacar que a la reunió s'havia tractat el tema del comportament negatiu d'alguns ciutadans durant la nit: "No només és la problemàtica de les terrasses el que s'ha de tractar. Pel que fa a l'incivisme, és un problema existent a la societat en general i el que cal és controlar-lo".

Una mitja hora celebrada

Tot i les protestes que darrerament ha generat la polèmica de les terrasses, Vallory va valorar positivament la "bona predisposició" del consistori gironí per tal de "reconduir la situació".

Especialment celebrat és el recent acord entre el sector i l'Ajuntament que permetrà les terrasses de la majoria de locals d'oci nocturn de la ciutat tancar mitja hora més tard fins al 14 de setembre. Segons el president de l'entitat, Xavier Nicolazzi, la mesura, una prova pilot que exclou determinats establiments ubicats a carrers estrets, sobretot del Barri Vell, suposa "un marge important que va molt bé".

De fet, l'existència d'aquests trenta minuts addicionals va esdevenir una dels aspectes cabdals de l'assemblea. "Hem arribat a la conclusió que tenim aquesta mitja hora més i que el sector s'ha implicat i està disposat a complir amb l'horari i les directrius del mapa de la normativa", va assenyalar Nicolazzi.