Ramon Ceide, número 2 de la llista del PSC a Girona que encapçalava Pia Bosch, va anunciar ahir que renuncia a l'acta de regidor i que es retira de la política activa havent dedicat 33 anys al món de la gestió pública i d'una forma molt especial a la gestió urbanística. L'edil va ser clar: "Començo a notar que ja no tinc ni l'energia ni la capacitat suficient per donar aquest cent per cent que requereix l'exercici de regidor. També es cert que avui la família em reclama una major atenció". La decisió s'ha anat coent des del moment en què Ceide va jubilar-se de la seva feina a la Universitat de Girona. Des d'aleshores, ja havia estat parlant sobre l'opció de renunciar amb la cap de llista, Pia Bosch. La portaveu socialista va remarcar "el profund amor que ha sentit per la ciutat de Girona l'han convertit en un exemple, en un servidor públic honest que ens ha transmès el respecte per tot allò públic".

La renúncia es farà pública en el ple extraordinari de dilluns, on s'han d'aprovar diverses qüestions sobre el parc Central.

El lloc de Ceide al grup municipal l'ocuparà el número 8 de la llista, Quim Bonaventura, que ahir va reconèixer que li fa il·lusió "incorporar-me a aquest grup municipal que està treballant tant per la ciutat". Bonaventura que va amb cadira de rodes, espera aportar millores en la mobilitat a la ciutat.

El futur regidor té una llarga experiència en direcció d'empreses i des del 1984 ha estat vinculat a MIFAS com a soci, com a treballador i posteriorment ocupant diferents llocs en la Junta Directiva de l'entitat. Ha estat director de Fundosa Teleservicios del grup ONCE, i de la bugaderia industrial del grup ONCE a Girona.