L'Associació Cultural Gironina de Reconstrucció Històrica - Miquelets de Girona, presentarà aquest dissabte el regiment de Sant Narcís de la Guerra de Successió. L'acte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona, tindrà lloc a les onze del matí a la Plaça del Vi.

A l'acte hi participaran una setantena de recreadors històrics de diverses associacions: Miquelets de Girona, Miquelets de Catalunya, Coronela de Barcelona i Moià 1714. Això fa que la de dissabte es converteixi en la concentració més nombrosa de recreadors històrics catalans celebrada fins ara.

El cerimonial consistirà en el muntatge sobre el màstil de la bandera ja beneïda prèviament a la capella de Sant Narcís de la Basílica de Sant Feliu. Posteriorment, els membres del regiment de Sant Narcís juraran la bandera amb el nom real d'un dels membres del regiment de Sant Narcís, seguint la metodologia de l'època. Finalment, a les dotze del migdia, es farà una desfilada pel Barri Vell, que arribarà fins l'escalinata de la Catedral de Girona on s'hi farà una sessió fotogràfica.

La representació té l'objectiu de fer reviure el cerimonial, tal i com es va fer el 28 de Juliol de 1713, quan es va crear el regiment de Sant Narcís, austriacista, que lluità al setge de Barcelona durant la Guerra de Successió.