Nova jornada d'incertesa sobre la ubicació dels tres excursionistes desapareguts mentre baixaven del cim del Hidden Peak, a l'Himàlaia pakistanès. Durant tot el dia es va intentar saber, sense èxit, on podrien estar els tres muntanyencs que diumenge van coronar la muntanya també coneguda com Gasherbrum I o G1 (8.086 metres d'alçada). Entre els tres desapareguts, per culpa del mal temps, hi ha el gironí de 37 anys Xevi Gómez, soci del Grup de Muntanya de Sarrià. Els altres dos són el gallec Abel Alonso i el val·lisoletà Álvaro Paredes.

Els càlculs, arran de l'últim contacte els situaven, en aquells moments, a uns 7.500 metres. En el bloc de l'organització s'indicava literalment: "Encara que tots desitjaríem el contrari, seguim sense tenir notícies directes dels nostres expedicionaris ni l'equip de rescat ha aconseguit encara establir contacte visual amb ells".

Entre les novetats d'ahir hi ha l'inici d'un desenllaç feliç per al quart expedicionari, que és l'únic que havia pogut contactar amb el camp base i que estava al camp número 3 (7.200 metres). Es tracta d'Alfredo García, de La Rioja, un dels dos membres de la cordada que a cent metres del cim va girar cua juntament amb David López. Aquest últim és, a hores d'ara, l'únic que ja és en lloc segur, mentre que García estava, en tancar aquesta edició, ja al camp 1 (6.000 metres) després d'haver parat una estona al camp 2 (6.500 metres) amb l'ajut de l'argentí Mariano Galvan, que havia pujat a ajudar-lo, segons va informar Oscar Cadiach en el seu bloc. Tot i que s'esperava un descens lent per l'estat físic de l'alpinista, la baixada estava essent força ràpida. García hauria anunciat ja que tenia previst tornar cap amunt tant aviat com podés per intentar localitzar els seus companys desapareguts.

L'argentí havia aconseguit arribar al punt on hi havia Alfredo García gràcies a una finestra de bon temps. Aprofitant també un moment favorable de la climatologia, un dels helicòpters va enlairar-se des del camp base (5.000 metres), tot i que va haver de retornar al punt de sortida al camp d'un quart d'hora.

"L'helicòpter de salvament s'ha enlairat aquest matí -ahir per al lector- però als quinze minuts, abans d'arribar a la zona de l'expedició, ha tornat pel mal temps", va dir l'Agència Efe Said Anwar, membre del grup local Lela Peak que va organitzar l'ascens del grup on hi ha els tres excursionistes desapareguts.