27 de juliol de 2013
27.07.2013

IPS i PSC votaran contra la modificació a la zona de Frigorífics del Ter

Pineda (PSC) critica la modificació del calendari i el rebuig als usos mixtos, mentre que Burch (IPS) veu "insuficient" la reducció d'immobles

27.07.2013 | 00:00
Imatge de Frigorífics del Ter de fa uns mesos.

El PSC i Independents per Salt (IPS) no donaran suport a l'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de la zona del Frigorífics del Ter.
La posició del PSC sorgeix després que no s'hagin estimat determinades al·legacions. "Vam al·legar que hi havia d'haver usos mixtos i no només habitatges, cosa que no s'ha tingut en compte. Encara que hi hagi menys metres quadrats i s'hagin tret els edificis al costat de l'autopista, no es tenien en compte altres serveis que hi podria haver", explica la portaveu del PSC a Salt, Iolanda Pineda.
La regidora també va subratllar que no s'ha tingut en compte la seva al·legació sobre el calendari d'actuació, del qual va dir que "s'ha modificat pels interessos dels particulars". "L'acord entre privats no pot perjudicar el bé comú", va afegir.
D'altra banda, l'edil va considerar que l'equip de govern "els ha donat la raó" respecte a la reducció d'habitatges, que ha passat de 207 a 179 (un error tècnic de l'informe xifrava inicialment el canvi de 207 a 192). "Aquesta reducció d'habitatges en certa manera ens dóna la raó", va apuntar Pineda, que va comentar que segons el Pla General d'Ordenació, tots els pisos de Salt amb nous desenvolupaments urbanístics han de tenir "un mínim de 95 metres quadrats bruts per pis". "Amb la reducció de metres del sector, el que plantejàvem era si es complia la ràtio del Pla General", afegeix.
Pel que fa a IPS, van considerar la rebaixa d'immobles com una mesura "insuficient". "Es fa una millora respecte al primer projecte, però no representa una millora substancial com nosaltres proposàvem. Creiem que es tenen massa en compte els interessos de la promotora", va assenyalar elportaveu d'IPS, Ferran Burch.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook