L'Ajuntament de Girona ja té el local on obrirà el futur Centre de Distribució d'Aliments de Can Gibert del Pla. Es tracta d'uns baixos de 800 metres quadrats on antigament hi havia hagut un establiment de mobles al carrer riu Güell. El regidor de Serveis Socials de Girona, Eduard Berloso, ha explicat que probablement podran obrir el servei passades les Fires de Sant Narcís.

El representant municipal ha explicat que el nou local és quatre cops més gran que l'actual, i això farà que hi pugui haver un espai per a magatzem més gran i cambres frigorífiques. A més, es podran atendre més famílies amb necessitats d'alimentació. En aquest sentit, ha explicat que actualment, des del centre de distribució de Pedret s'atenen 1.160 famílies derivades dels serveis socials i Cáritas, la meitat de les quals té menors al seu càrrec, i no hi ha llista d'espera. En un futur es podrà oferir menjar a unes 1.600 famílies. Al local de Can Gibert l'atenció podrà ampliar-se el servei fins a les 1.600 famílies, si és necessari. El local pertany al Patronat de la santa Creu i, de moment, l'Ajuntament pagarà un lloguer.

Mentrestant, el local de Pedret, que té uns 200 metres quadrats, cessarà l'activitat com a centre de distribució d'aliments, tan bon punt obri el servei al carrer Riu Güell. No obstant, l'Ajuntament de Girona ja li està buscant un altre ús, ja que és de propietat municipal. Berloso ha avançat que, per exemple, podria utilitzar-se com a magatzem del Centre d'Acolliment i Serveis Socials - La Sopa.

El Centre de Distribució d'Aliments de Girona està gestionat per la Creu Roja, juntament amb Cáritas i la Fundació Banc d'Aliments, amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació.