L'Audiència de Girona ha absolt d'intent d'homicidi el jove acusat de llançar-ne un altre al buit des d'un quart pis a Salt. El processat, Ovidiu Theodor Cozmeanu, s'enfrontava a una pena de vuit anys de presó. La sentència recull que, la matinada del 28 d'octubre de l'any passat, l'acusat es va barallar amb un amic a qui havia acollit durant uns dies. Tots dos anaven beguts i després que l'acusat barrés la porta del pis amb una cadira, els dos joves van portar la baralla fins al balcó. L'Audiència, però, conclou que Cozmenau no va empènyer l'altre jove al buit, sinó que va ser ell mateix qui es va anar despenjant de balcó en balcó fins anar a parar al carrer.

Segons recull la sentència, en cap moment s'ha pogut acreditar que durant la baralla Cozmeanu donés una empenta tan forta a l'altre noi que el llancés quatre pisos daltabaix.

Sense detalls

La sentència, en la qual en un termini de cinc dies s'hi pot interposar un recurs, subratlla que el jove va patir "lesions molt lleus" i que, davant del jutge d'instrucció, tampoc va donar "detalls" sobre el mecanisme de la caiguda. A més, l'Audiència dubta que caigués a conseqüència d'una forta empenta perquè es va poder agafar als balcons dels pisos inferiors i despenjar-se fins al terra.

La sentència sí que el condemna per un delicte de coaccions i li imposa una multa de 1.620 euros. De totes maneres, l'acusat s'estalviarà de pagar-la, perquè la mateixa Audiència declara "extingida" la sanció i li compensa així el temps que ha estat en presó en espera del judici.