La regidora i primera secretària del PSC de Girona, Sílvia Paneque, reconeix que les paraules de l'exconseller Joaquim Nadal, que dimarts va confirmar que serà el president del Pacte gironí pel dret a decidir, podrien generar confusió: "Nadal participa en aquesta taula a títol personal, defensant un dret a decidir que el PSC ja defensa".

L'exportaveu socialista, que va anunciar que havia pres la decisió sense consultar-la "amb ningú", també va insistir que no volia generar "problemes en el PSC" ni tampoc "defraudar cap company de partit ni cap votant".

"Veient les reaccions que hi ha hagut, no voldria que es donés a entendre que Nadal defensa una cosa que el PSC no defensa", subratlla la regidora. "El PSC ha defensat, defensa i defensarà el dret a decidir, però les seves afirmacions -en al·lusió a l'exalcalde de Girona- poden donar lloc a confusió", afegeix.

Sense notificació

Respecte a una possible adhesió a la taula per part dels membres de l'agrupació del PSC, Paneque va confirmar que encara no han estat notificats. "Formalment no hem estat invitats i tampoc se'ns ha explicat quins són els objectius concrets d'aquesta taula. Si arriba la invitació la posarem a disposició dels militants de Girona i ells decidiran si s'hi sumen o no", concreta la representant gironina.

D'altra banda, l'edil també apunta que el lideratge de Nadal al capdavant de la taula pel dret a decidir díficilment provocarà una divisió a la federació del partit o al grup municipal. "D'una banda, el gest de Nadal era molt personal. De l'altra, el dret a decidir és un tema que ja hem debatut i ja ens hi hem posicionat".

Pel que fa a les paraules del primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, que va demanar a l'exportaveu que "reflexionés" si la seva decisió era compatible amb el càrrec que ocupava en el partit, Paneque ho considera una invitació. "Crec que el convidava a fer una reflexió. En Juli entén que un càrrec com aquest ha de recaure sobre una persona que no tingui responsabilitats orgàniques", explica. "Personalment, jo no ho veig incompatible, però considero que seria desitjable que el president d'una taula d'aquest tipus no tingués una vinculació orgànica amb cap partit. En aquest sentit, jo també el convido a fer una reflexió", subratlla Paneque.