El president de l'Associació de ?Veïns del barri de Sant Narcís, Martí Carreras, critica que des del ple extraordinari celebrat el passat dilluns no s'hagués tirant endavant la licitació de les obres de reposició al carrer Bisbe Sivilla i a la plaça Montserrat, zones afectades per les obres del TAV. "És un procés molt llarg i no se n'ha donat informació. Cal explicar-ho molt millor perquè hi ha uns veïns que estan patint", destaca el representant. "Tot aquest procés ens preocupa molt perquè ja fa temps que anem repetint que no hi ha diners. Arribarà un dia en el qual aquestes obres no ens hauran aportat a nosaltres absolutament res de positiu", agrega.

Segons Carreras, que recalca que el problema informatiu durant les obres del TAV a la zona del Parc Central ha existit sempre, la decisió de no aprovar els pressupostos perquè no s'havia informat a l'oposició va generar "sorpresa" a l'entitat. "Des de l'oposició ens volen fer creure que l'equip de Govern no ha insistit prou a Adif i des de l'Ajuntament ens diuen que la culpa és de Madrid. Cal explicar bé les coses perquè tothom ho entengui i això no s'està fent", explica el representant veïnal.

Aquesta missatge bifurcat comporta, segons el president, un nombre elevat de culpables. "Les culpes són repartides entre l'Ajuntament de Girona, l'oposició, la Generalitat i Adif. Tothom juga al que vol menys els veïns, que som els que patim més i ningú parla amb nosaltres", ressalta.

"Les obres no es poden anar parant i el pressupost no hauria de ser un handicap. Si l'oposició diu que no es pot jugar amb aquests pressupostos cal explicar-ho molt millor del que s'està fent", diu Carreras.

"Un xic d'arrogància"

Per la seva banda, el portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament, Joan Olóriz, va parlar ahir del passat ple al seu bloc, i ho va fer amb un missatge dirigit a Carles Puigdemont. "Lamento aquest xic d'arrogància que després de dos anys de govern se li ha encomanat al nostre alcalde quan les coses no li surten com voldria".