La cotorra argentina, o cotorreta de pit gris, és una espècie que va arribar fa uns mesos a la ciutat de Girona i, des de llavors, ha consolidat una evident proliferació. Per aquest motiu, l'Ajuntament està desenvolupant un control dels seus nius que té un objectiu molt concret: evitar que aquesta au es converteixi en una plaga a la ciutat.

De moment, el consistori ja ha detectat dos indrets específics on aquests ocells exòtics acostumen a instal·lar-se: el Parc del Migdia i la Devesa. Concretament, aquestes localitzacions són els dos espais de la ciutat on l'àrea de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona ja ha fet retirar uns quants nius de cotorres argentines. Aquesta mesura divergeix del posicionament inicial del Govern local, ja que quan es va detectar per primera vegada la presència d'aquesta espècie a Girona no es va plantejar com a possible objectiu controlar-les. Ara, amb el temor d'una possible plaga a l'horitzó, l'actitud del consistori ha canviat.

Pel que fa a la metodologia que se segueix per supervisar la proliferació d'aquesta au, aquesta línia de treball és molt concreta i segueix el mateix procediment que el control que es realitza amb els gavians: retirar els nius i, en cas que hi hagi ous, punxar-los per tal de frenar el creixement desmesurat de la població d'aquests animals.

En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament, Jordi Fàbrega, va assegurar a Ràdio Girona-Cadena Serque, tenint en compte el nombre d'ocells que hi ha en aquests moments, "no es pot considerar una plaga". "Tampoc provoquen grans molèsties a banda d'aquest soroll tan característic que fan", va agregar l'edil.

Un altre company exòtic

Malgrat tenir aquest color verd que a simple vista pot fer confondre els ciutadans, cal diferenciar la cotorra argentina de la cotorra de Kramer, un altre inquilí alat i exòtic que es pot deixar veure -i sentir- a determinats emplaçaments de la ciutat de Girona.