Una jove britànica de 21 anys i que estava embarassada va morir ahir a les instal·lacions de l'aeroport de Girona després de marejar-se i perdre el coneixement, segons confirma el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

La víctima viatjava ahir amb diversos familiars, els quals la van assistir inicialment mentre es trucava al SEM, el qual informa que el temps que va trigar l'ambulància a arribar al lloc dels fets va ser de catorze minuts.

El sindicat UGT es planteja denunciar el cas després que el Servei d'Assistència Sanitària d'aquesta terminal aeroportuària es tanqués fa un any.

El secretari general de Transports, Joan Muntada, ha explicat a EFE que, de moment, s'ha sol·licitat "informació del que va passar per analitzar si els fets són imputables" i s'ha mostrat convençut que resultarà així.

Des del SEM, una portaveu ha detallat a Efe que l'avís es va rebre a les 15:24 i que l'ambulància va arribar a la terminal a les 15:38, un temps considerat "dins dels estàndards" habituals en aquest tipus de situacions d'emergència.

El cos de la jove, que viatjava amb els seus familiars a Birmingham, és actualment a l'Institut de Medicina Legal de Girona (Gironès) per procedir a l'autòpsia que reveli les causes de la mort.