La Fira de Mostres de Girona és el certamen multisectorial més gran de Catalunya i un dels més antics que enguany arriba a la 52a edició amb 382 estands, dos més que l'any passat, i unes 50 activitats com conferències, tallers o presentacions de llibres. A més, per primer cop, la fira inclou un espai dedicat en exclusiva al sector metal·lúrgic i estrena l'ExpoCycling & Triathlon, una fira internacional especialitzada en el món de la bicicleta i el triatló que vol ser l'embrió d'un futur saló monogràfic de referència estatal. Seguint amb l'objectiu de modernitzar-se, els visitants podran reduir fins a la meitat el preu de l'entrada utilitzant un codi QR i fent servir l'aplicació 'CodiWise'.

L'alimentació, els serveis, la indústria, el jardí, els mobles i la decoració, la construcció i les reformes, les mascotes i el motor, tornaran a ser un any més els eixos centrals d'aquesta fira gironina. No obstant això, enguany l'organització ha decidit incorporar dos àrees noves. Una estarà dedicada al món de la metal·lúrgia gràcies a un acord signat amb Fregmetall i una altra nova secció tractarà sobre el món de la bicicleta i el triatló. En total, els visitants podran gaudir de 382 estands i una cinquantena d'activitats complementàries diverses com conferències sobre emprenedoria, jornades tècniques, tallers pràctics, 'networkings' d'empreses o presentacions de llibres.

El president del comitè executiu de la Fira de Girona, Domènec Espadaler, ha ressaltat el petit augment en el nombre d'estands. "Totes les fires d'arreu baixen mentre que la fira de Mostres d'enguany no només es manté sinó que augmenta", ha subratllat. La regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha explicat que des del consistori estan "molt il·lusionats" amb aquesta mostra. "Aquest petit augment és una bona notícia perquè demostra que el sector empresarial continua apostant per aquesta fira i creu que és una bona oportunitat per donar-se a conèixer", ha reflexionat. Cunyat també ha destacat el "bon rendiment i funcionament" de la segmentació de la fira que va començar fa dos anys perquè "ajuda a captar expositors i professionals", ha valorat.

"Grans novetats"

En aquest sentit, seguint en la línia de modernització i l'especialització, la fira ha decidit incloure dos nous sectors. D'una banda, la mostra que s'allargarà del 29 d'octubre al 3 de novembre comptarà amb una secció dedicada exclusivament al sector metal·lúrgic i una altra al món de la bicicleta i el triatló, l'ExpoCycling & Triathlon. Segons ha explicat Cunyat, aquesta secció esportiva pretén ser "l'embrió" d'un futur saló monogràfic anual de referència estatal. El nou espai es dirigeix a comerciants i distribuïdors i inclourà els últims productes d'un sector que en auge. També es podrà gaudir de xerrades i activitats complementàries que vinculin la pràctica de l'esport amb la família.

D'altra banda, per primera vegada, la fira es suma a les noves tecnologies i inclourà un "beneficiós" CodiWise Scan & Win. És a dir, un codi QR que permetrà fer un descompte de fins al 50% del preu de l'entrada. Per aconseguir-ho, els visitants només hauran de fer servir l'aplicació CodiWise. A més, totes aquelles persones que s'acostin al certamen en un taxi que faci publicitat de la Fira de Mostres a la seva carrosseria, rebran invitacions.

Més enllà d'aquestes novetats, la mostra consolida el Saló de l'Emprenedoria amb 30 estands i un escenari dedicat a activitats lúdiques, presentacions o conferències. A més, els dies 30 i 31 d'octubre, també s'oferirà una secció on els emprenedors podran presentar els seus projectes, rebre orientació, conèixer altres formes de finançament o contactar amb entitats i bancs. El certamen també inclourà la quarta edició de Ginteriors, un espai organitzat amb el Col·legi de Dissenyadors d'Interiors de Catalunya on es podran veure les últimes tendències del sector i tallers sobre interiorisme.

Pel que fa a l'espai Gourmet, un any més els visitants podran degustar fruites, cerveses o tastets de productes de proximitat i d'alta qualitat, aptes per a celíacs. Finalment, dins de l'espai Mascotes, els interessats podran gaudir de les exhibicions del reconegut pastor i entrenador Jordi Muxach, 16 vegades campió de Catalunya i cinc a Espanya en concursos de gossos d'atura. A més, per conscienciar sobre la tinença responsable dels animals de companyia el Col·legi de Veterinaris de Girona ha programat diverses activitats durant aquests dies.