28 de octubre de 2013
28.10.2013

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Els Marrecs assoleixen el pilar de 6

Els castellers de Salt descarreguen, per primera vegada en els seus 18 anys d'història, un pilar de sis i tanquen la temporada consolidant-se amb els castells de vuit, amb l'objectiu d'aconseguir el cinc de vuit en els propers mesos

31.10.2013 | 10:55

"Ha estat un somni fet realitat". Els Marrecs de Salt no van contenir ahir la seva alegria just després d'haver aconseguit una Diada de Sant Narcís històrica. La colla castellera va descarregar per primer cop, en 18 anys de trajectòria, el pilar de 6. "L'havíem provat en poques ocasions; una vegada el 2002 i una altra el 6 d'octubre ?d'en?guany", va explicar el cap de colla de Marrecs, Sergi Camps. Al principi de la segona ronda d'ahir, la colla va poder carregar i descarregar el pilar de sis sense problemes; un fet que es va celebrar saltant, al ritme dels càntics de la colla.

Camps va afegir que "hem descarregat tots els castells" que Marrecs va aixecar ahir a la plaça del Vi de Girona: un dos de vuit amb folre (2d8f), un tres de vuit (3d8) i un quatre de vuit (4d8), a part del pilar de 6, sis pilars de 4 i el pilar al balcó de l'Ajuntament, que va tancar la jornada. El cap de la colla de Salt va destacar que ahir van poder descarregar el dos de vuit amb folre per tercer cop aquest any, després que a la Diada de Sant Narcís del 2012 aconseguissin carregar-lo per primera vegada.

Amb aquesta "actuació històrica", el president de Marrecs, Pitu Masdevall, va assenyalar que ahir van tancar la temporada -només faran una última estructura el dia de Tots Sants- consolidant els castells de vuit "amb solvència". Masdevall va subratllar que les figures de la colla "no són una flor que no fa estiu", sinó que són fruit "d'una formació que creix". Així, va avançar que Marrecs treballa pel seu futur més immediat que incorpora, entre els seus objectius, intentar un cinc de vuit la propera temporada. En aquest sentit, Masdevall va reconèixer que la colla assaja altres estructures, com són el set de vuit i el tres de nou.

El president de Marrecs va destacar que la formació de Salt "és de nivell", perquè pot fer una torre de vuit que requereix la participació "d'unes 160 persones". Pel que fa a la Diada de Sant Narcís, va comptar, un any més, amb les estructures de les colles castelleres Minyons, de Terrassa, i Capgrossos, de Mataró. Els primers van tenir dues caigudes mentre que els segons en van sumar una, havent de canviar les seves previsions d'actuació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook