04 de novembre de 2013
04.11.2013

La 52a Fira de Mostres tanca amb més visitants que en edicions anteriors

Segons els responsables del certamen s'han produït més oportunitats de negoci, fet que mostra un canvi de tendència

04.11.2013 | 00:00
La 52a edició de la Fira de Mostres de Girona va rebre més visitants que en edicions passades.

La 52a edició de la Fira de Mostres va tancar ahir al vespre amb més visitants i més oportunitats de negoci que en edicions anteriors,
fet que, segons els responsables de Fira de Girona, indica un canvi de tendència i una tímida recuperació de la crisi.

El president del Comitè Executiu de Fira de Girona, Domènec Espadalé, va valorar molt positivament aquestes dades, que va atribuir, en part, a la segmentació i a l'especialització dels sectors que es va consolidant en cada edició, "i que cal seguir encoratjant i envalentint". En aquesta mateixa línia la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, va explicar que "els expositors han notat aquests dies símptomes de recuperació", i que tot i que cal ser prudents, "la sensació general és bona". De fet, segons un primer sondeig que es va realitzar als 382 expositors d'aquesta edició de la Fira de Mostres, un 77% ja van confirmar que tornaran el pròxim any, un 17% més dels que ho van certificar l'any passat.

A més, en aquesta 52a edició de la Fira de Mostres es va presentar i estrenar el nou espai Expocycling & Triathlon, l'èxit del qual fa preveure la creació d'un futur saló anual de ciclisme i triatló que arribaria a Fira de Girona al llarg del 2014.

Consolidant diversos sectors

D'altra banda, els responsables de la Fira van destacar que dos dels sectors més consolidats en aquesta edició del Certamen van ser els de l'emprenedoria i l'interiorisme. Pel que fa al Saló de l'Emprenedoria, després de tres anys funcionant va aconseguir aquest 2013 doblar el seu espai amb més de 30 estands i un escenari i va dedicar una àrea a l'orientació en temes de finançament.

Respecte l'espai Ginteriors, Teresa Casas, la presidenta del Col·legi de Dissenyadors d'Interiors de Catalunya de la demarcació de Girona, va assegurar que a diferència d'edicions anteriors, aquest any va augmentar el nombre de visitants que van demanar informacions comercials i pressupostos.

Un altre dels espais que va tenir molta repercussió en el Certamen d'enguany va ser la tercera edició de l'espai Mascotes, on es van realitzar exhibicions diàries de disciplina i agilitat canina i les demostracions del reconegut pastor i entrenador Jordi Muxach. L'entrenador, setze vegades campió de Catalunya i 5 a Espanya de concursos de gossos d'atura, va oferir un curs d'aptitud per a la iniciació una demostració de pasturatge. A més, el Col·legi de Veterinaris de Girona va oferir diverses activitats i xerrades destinades a conscienciar sobre la tinença responsable d'un animal de companyia.

Èxit de l'espai d'alimentació

Patates d'Olot farcides d'escalivada, mousse de gamba de Palamós, formatges, embotits, fruites, vins, caves, una nova ratafia sortida al mercat coincidint amb el Certamen o diversos productes sense gluten van ser alguns dels tastets que els visitants van poder degustar aquests dies a l'espai Gourmet, un dels espais més actius on a part de tastar i comprar productes, els visitants també van poder intercanviar experiències amb els productors, i participar en diferents tallers i xous de cuina.

L'alimentació, juntament amb els serveis, la indústria, el jardí, els mobles i la decoració, la construcció i reformes, les mascotes i el motor, va tornar a ser aquest any un dels eixos centrals de la Fira de Mostres 2013.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit