04 de novembre de 2013
04.11.2013

Els gegants festegen els 500 anys d'història de la faràndula gironina

Una vintena de colles geganteres van desfilar per la ciutat amb motiu de la 32a Trobada Gegantera de Fires

04.11.2013 | 00:00
Els gegants i capgrossos d'una vintena de colles van desfilar en cercavila per Girona.

Girona es va omplir ahir de desenes de gegants i capgrossos que van desfilar pels diferents carrers de la ciutat per celebrar la 32a Trobada Gegantera de Fires i enguany també, els 500 anys d'existència de la faràndula Gironina.
Ja des de bon matí, centenars de nens i nenes van acudir al parc Migdia on, com ja és habitual, s'hi va fer la plantada de gegants de les diferents colles participants. En aquesta ocasió, en van ser una vintena provinents de poblacions com Anglès, Bescanó, Celrà, o Figueres així com també d'arreu de Catalunya com Badalona, Manresa o Sant Cugat. A més, des de França hi varen participar la Colla Gegantera de Taltahull i la Colla Gegantera Thuir.
El moment més esperat pels més petits però, va arribar a mig matí quan els gegants, els capgrossos i els gegantons varen prendre vida iniciant una cercavila pels carrers de la capital gironina, acompanyats pel ritme de la música que oferien les gralles i els tambors. El recorregut va començar al parc del Migdia i va arribar fins a la plaça Calvet i Rubalcaba, passant pel carrer Oriol Martorell, el carrer Emili Grahit o el carrer de la Creu, entre altres.

Cinc segles d'història
Mentrestant, a la plaça Salvador Espriu tot estava a punt per a la rebuda d'una cercavila que per primera vegada en 32 anys i amb motiu dels cinc segles de vida de la faràndula gironina, estava encapçalada per l'àliga de la ciutat que donava la benvinguda a la canalla congregada a la plaça, seguida de ben a prop pel Lleó i la Mulassa de l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi de Barcelona. "Enguany celebrem que fa 500 anys que a Girona existeixen imatges de personatges de la faràndula com els gegants, l'àliga o el drac" explicava a Diari de Girona en Ramon, un dels membres de la colla gegantera la Fal·lera Gironina, organitzadora de l'acte.
La celebració va acabar amb una gran ballada de tots els gegants a la plaça Salvador Espriu acompanyats per ritme de la música del grup Els Manetes. Després es va oferir un pica-pica als participants i es va entregar un obsequi d'agraïment a totes les colles geganteres convidades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook