23 de novembre de 2013
23.11.2013

Girona articula un pla d'actuació contra la pobresa

Hi participen 25 entitats i
es treballa en temes de salut, mesures ocupacionals, i pobresa econòmica i infantil

23.11.2013 | 00:00

L'Ajuntament de Girona està articulant un pla d'actuació i de mesures contra la pobresa a través del Consell de Cohesió i Serveis Socials de Girona. Aquest pla està participat per les 25 entitats que formen part del Consell, pels sindicats, per la patronal, per institucions diverses, pels representants dels grups municipals i pels serveis tècnics de l'Ajuntament. "És important destacar que el pla serà possible gràcies al treball conjunt de les entitats i de la societat civil, a més de l'equip de govern i dels grups municipals de l'Ajuntament", ha subratllat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso.
Abans d'ahir va tenir lloc la tercera reunió del Consell, al Centre Cívic Ter. Durant la sessió plenària, a la qual es van incorporar per primer cop representants dels grups polítics municipals, es va fer un repàs a les actuacions que s'han portat a terme durant el 2013 i que es preveuen per al 2014 als tres grups de treball de la comissió: atur, pobresa i salut.
L'objectiu del grup de treball sobre l'atur és promoure l'ocupació de col·lectius socials vulnerables en situació d'atur. En concret, des d'aquest grup es treballa per al desenvolupament i el seguiment del pla de mesures ocupacionals "Girona Actua" i s'està fent el mapa dels recursos de formació i inserció laboral de la ciutat. Pel que fa al grup de treball sobre la pobresa, es treballa amb la finalitat de lluitar contra els efectes de la pobresa econòmica i la seva incidència sobre els infants.
Per últim, l'objectiu del grup de treball de salut és promoure accions per afavorir la salut emocional de les persones afectades pels processos vinculats a la crisi. Durant el 2013, s'ha treballat en el disseny i el desenvolupament d'un projecte d'empoderament de persones afectades per situacions continuades de crisi, amb la finalitat de donar eines de suport per ajudar a afrontar-les.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook