L'Ajuntament de Girona va posar ahir en funcionament el nou aparcament dissuasiu del sector del Mas Masó, ubicat entre els carrers Montnegre i Agudes (Can Gibert del Pla). L'espai compta amb 87 places, tres de les quals estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda.

El nou aparcament té una superfície total de 2.028,3 metres quadrats. El projecte ha consistit, bàsicament, en condicionar dos solars adjacents en aquest sector, tot pavimentant la superfície amb material reutilitzable i instal·lant-hi els elements d'enllumenat, evacuació i senyalització necessaris.

Aquest aparcament era una reivindicació històrica de la mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert, ja que el sector pateix un dèficit de places d'aparcament. El solar on s'ha ubicat és privat, però el consistori va arribar a un acord amb el propietari per poder utilitzar-lo com a espai d'aparcament de forma temporal. D'aquesta manera, l'Ajuntament va signar un conveni amb l'empresa propietària -Promocions Capdeferro, SA- i després, per tal de poder-lo adequar, es va fer una inversió de 145.052,39 euros, dels quals uns 25.000 corresponien a l'IVA.

Segons ha explicat el govern local, el nou aparcament respon a la voluntat de l'equip de govern de crear aparcaments d'ús públic i dissuasius a diferents sectors de la ciutat. Per això, recorden que l'octubre de 2012 va entrar en funcionament l'aparcament dissuasiu del carrer de Barcelona, situat entre els carrers Carles Rahola i Narcís Blanch, que té capacitat per a 92 vehicles.