A partir de l´experiència de la Cavalcada de l´any passat l´organització ha decidit allargar 400 metres més el seu recorregut. D´aquesta manera i a diferencia dels anys anteriors, la Cavalcada arribarà fins al carrer Emili Grahit per girar seguidament al carrer Balmes i enllaçar amb Joan Maragall. El propòsit de la nova mesura és esponjar l´aforament de públic, sobretot "tenint en compte que la Cavalcada cau en diumenge i és possible que rebem, igual que l´any passat, públic de fora la ciutat" ha remarcat el president de la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona, Narcís Reixach.

La tinenta d´alcalde i regidora de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, ha agraït especialment a la Confraria l´organització de la Cavalcada ja que "sense ells seria impossible dur-la a terme". A més, la regidora ha explicat que enguany "s´ha donat especial prioritat a la seguretat" i és per aquest motiu que s´han aprovat noves mesures en el Pla d´Autoprotecció per minimitzar els riscos de l´activitat i concretar l´organització i l´actuació en cas d´emergència en coordinació amb la Policia Municipal de Girona. Algunes de les mesures especificades seran, per exemple, situar davant de cada roda de les carrosses dels Reis Mags d´Orient un patge que vetlli per què cap persona pugui prendre mal en el moment de recollir caramels.

En aquesta edició també milloraran significativament els aspectes d´accessibilitat. Tal com ha avançat la regidora Madrenas "s´habilitarà un espai delimitat a la plaça del Vi per què aquelles persones amb problemes de mobilitat reduïda pugin gaudir també de l´espectacle".

La Cavalcada dels Reis, que comptarà amb 328 participants i repartirà 1,5 tones de caramels, s´iniciarà a les 18.30h des del Passeig del General Mendoza i realitzarà el següent recorregut: carrer d'Ultònia, carrer del Migdia, carrer d'Emili Grahit, carrer de Balmes, carrer de Joan Maragall, plaça de Pompeu Fabra, Gran Via de Jaume I, avinguda de Sant Francesc, lateral nord de la plaça de Catalunya, plaça de Jacint Verdaguer, pujada del pont de Pedra i plaça del Vi. El Campament Reial situat als Jardins de la Muralla estarà obert de les 16.45 a les 18 h.