La defensa del pare que va decapitar la filla de 18 mesos a Girona el novembre del 2011 ha recorregut la sentència que condemnava Marcelo Ruiz Ospina a una pena de 19 anys de presó per assassinat aplicant-li un agreujant de parentiu i un atenuant de confessió. El lletrat, Jordi Colomer, demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que rebaixi la condemna a 10 anys de presó perquè entén que, seguint els fets que va declarar provats el jurat popular, li han d'aplicar un atenuant de trastorn mental i un altre per ingesta d'alcohol. La defensa creu que la pena de 19 anys de presó és "desproporcionada" i sosté que, en el moment dels fets, el pare tenia les seves capacitats disminuïdes.

La secció tercera de l'Audiència de Girona va condemanar Marcelo Ruiz Ospina a 19 anys de presó per un delicte d'assassinat. El tribunal -d'acord amb el veredicte del jurat popular- li va aplicar un agreujant de parentiu, perquè considera l'assassí es va aprofitar de la confiança que li tenia la petita perquè era el seu pare, i un atenuant de confessió, perquè va ser ell mateix qui va trucar al 112 confessant el crim.

La defensa creu que en el judici va quedar provat que en el moment dels fets el condemnat patia un "trastorn mental inespecífic" que li afectava les capacitats volitives i, també, que havia ingerit alcohol. Per això, sol·licita que li apliquin aquests dos atenuants.

En cas que només n'apliquessin un, creu que la condemna hauria de ser de 12 anys i mig. En cas que no li apreciïn cap nou atenuant la defensa del pare que va decapitar la seva filla de 18 mesos a Girona el novembre de 2011, sol·licita també una rebaixa de la pena perquè considera que 19 anys de presó és una condemna "excessiva" perquè el tribunal no ha compensat l'agreujant amb l'atenuant com estipula el codi penal, argüeix el lletrat. Així, creu que la pena més ajustada al veredicte del jurat seria de 15 anys de presó.