Davant l'entrada massiva de vehicles a l'interior del parc de la Devesa de Girona, el regidor de Mobilitat, seguretat i Via Pública, Joan Alcalà, va avisar que enviaran la policia municipal i la grua per multar i sancionar als vehicles aparcats. Des de fa temps està prohibit aparcar a dins del parc però sovint hi acaben entrant cotxes que no troben aparcament. Aquesta situació s'ha agreujat aquesta setmana amb la posada en funcionament de les noves zones verdes d'aparcament. Hi ha 520 places que estan al barri Devesa-Güell i el fet que s'hagi de pagar ha provocat que molts conductors busquin alternatives per evitar-ho.

El representant municipal ha explicat que ja se sanciona els vehicles que entren al Parc i que també hi actua la grua. En aquest sentit, ha assegurat que aquestes actuacions seguiran vigents i que es reforçarà la prohibició d'estacionament a dins del parc.

L'objectiu del govern municipal és, des de fa temps, aconseguir que no entrin els vehicles al parc. Els regidors d'Urbanisme, Carles Ribas, i de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, s'hi han compromès en diferents ocasions. Hi ha diferents tanques que haurien d'impedir el pas, però apareixen trencades sovint i la seva reparació és força costosa. Tot i que aquests dies la invasió de cotxes al parc ja és evident, encara es pot agreujar més la setmana vinent quan es reprengui el curs escolar i tota l'activitat econòmica. De fet, aquests dies, al Parador del Güell (al costat dels Maristes) s'hi poden trobar algunes places d'aparcament en determinades hores, un fet que durant l'any és força difícil.

Més possibles zones verdes

Joan Alcalà està convençut que les zones verdes acabaran implantant-se amb normalitat i apunta que altres associacions de veïns de Girona podrien demanar aquesta mesura al seu barri. No obstant, recorda que el contracte signat amb l'empresa concessionària del servei Setex Aparki és per dos anys. En aquest sentit, per tant no es podran pintar noves places d'aparcament de pagament en superfície. Mentrestant, el tema es podrà debatre a la Taula de Mobilitat de Girona.