L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), va participar el passat 27 de novembre en el cicle Cocinar con el Alcalde, organitzat per Canal Cocina i que serveix per donar a conèixer diferents ciutats a través de la seva gastronomia. Amb el davantal posat, l´alcalde gironí va optar per preparar un arròs amb sèpia de la Costa Brava. I malgrat que aquesta acció promocional no va suposar cap cost de producció, l´Ajuntament de Girona sí que va assumir les despeses d´allotjament de l´equip de producció, que va dormir a l´Hotel AC Palau de Bellavista. El preu de la pernoctació va ser de 1.087,35 euros.

Segons argumenta el consistori, la regidoria de Turisme i Comerç inclou, dins del seu Pla d´Accions, la coordinació de mitjans de comunicació especialitzats en turisme que permeten promocionar la ciutat com a destí. Per això, quan l´Ajuntament va rebre la proposta presentada per Canal Cocina van decidir acceptar-la, ja que no suposava cap cost de producció i permetria presentar els atractius gastronòmics de la ciutat i fer-ne difusió des de la vessant gastronòmica.

I així va ser: a banda de cuinar Puigdemont l´arròs amb sèpia acompanyat de la periodista Begoña Tormo, el programa també va mostrar alguns dels espais gastronòmics més coneguts de la ciutat, com ara el Mercat del Lleó -on el seu president, Joan Gronell, va ensenyar alguns dels productes més populars de la zona-, el restaurant La Riba i la gelateria Rocambolesc, fundada per Jordi Roca. Com que l´equip de Canal Cocina va estar gravant durant tot el dia a Girona, l´Ajuntament va assumir el seu allotjament a l´hotel AC Palau de Bellavista per a la nit del 27 al 28 de novembre.