El parc del Migdia ha estat l´escenari aquest matí de la festa de cloenda del Dia Escolar per a la No Violència i la Pau 2014. Enguany, la diada s´ha celebrat a l´entorn de la campanya "Fulards per la pau" i en la jornada d´avui hi han participat més de 1.700 escolars de Girona, malgrat que al llarg de la campanya s´hi han sumat uns 2.800 alumnes gironins. Les escoles que han format part de la campanya han estat l´Escola Carme Auguet, l´Escola Doctor Masmitjà, l´Escola Eiximenis, l´Escola d´Educació Especial Font de l´Abella, l´Escola Maristes, l´Escola Mare de Déu del Mont, l´Escola Marta Mata, l´Escola Migdia, l´Escola Pare Coll, l´Escola Pla de Girona, l´Escola Verd i l´Escola Vila-roja. Els alumnes dels instituts Montilivi de Girona i Vallvera de Salt també han participat a la campanya com a dinamitzadors a les escoles duent a terme tallers d´educació per la pau.

El regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l´Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha agraït la implicació de l´alumnat i el professorat de les escoles que han format part de la campanya i ha ressaltat que "la pau no és cosa d´un dia, sinó que la pau és una manera de fer en el nostre dia a dia, basada en el respecte, la igualtat i la justícia per a tothom". El regidor ha explicat als escolars que portarà els fulards que han omplert amb missatges de pau a l´alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i que els penjaran a la porta d´entrada de l´Ajuntament "perquè tota la ciutadania els pugui llegir".

La campanya "Fulards per la pau" ha estat impulsada de forma conjunta entre el Servei de Cooperació i Solidaritat de l´Ajuntament de Girona i la Coordinadora d´ONG Solidàries. La festa de cloenda d´aquest matí ha estat amenitzada per La Troca i s´hi han dut a terme diverses activitats, com la ballada de la "Dansa dels amics", la cantada de "El món seria més feliç" i la lectura d´un manifest per la pau a càrrec d´alumnes representants de les escoles que han participat a la campanya. En la logística de la festa, hi han participat també els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) i el Pla de Transició al Treball (PTT) de Girona.