Els vianants que passejaven ahir al migdia pels voltants de Sant Fèlix de Girona s'havien de fregar els ulls dues vegades per comprovar que la vista no els enganyava: Mark Zuckerberg, l'home de moda, estrella del Mobile World Congress, creador de Facebook i flamant comprador de WhatsApp per 13.800 milions d'euros, estava prenent uns nachos i uns nuggets a la terrassa del bar River acompanyat de la seva dona, Priscilla Chan. La parella va aprofitar la seva visita a Barcelona pel Mobile World Congress per escapar-se fins a Girona, on van dormir a l'hotel Llegendes i van recórrer els carrers del Barri Vell. Segons algunes fonts, dimarts a la nit haurien sopat a El Celler de Can Roca.

Irònicament, malgrat ser el creador de la xarxa social més popular del món, Zuckerberg sempre ha estat molt gelós de la seva intimitat. I ahir, mentre dinava al bar River, davant les escales de Sant Fèlix, no va ser una excepció. Tot i que la parella va rebutjar la proposta d'un cambrer del local per seure a dins, en un lloc més apartat, i van preferir instal·lar-se a la terrassa, Zuckerberg va fer tot el possible per evitar ser reconegut, asseient-se d'esquena a la plaça i envoltant-se de dos guàrdies de seguretat que, amablement, s'encarregaven d'allunyar totes aquelles persones que volien acostar-s'hi.

De fet, el "jove prodigi" -que enguany complirà 30 anys- va declinar fotografiar-se amb les persones que ho van demanar. Aquesta periodista va intentar acostar-s'hi, però el guàrdia de seguretat li ho va impedir: "Gràcies pel seu interès, però és un moment privat, volen estar sols i no volen que se'ls molesti", va indicar. A més, en detectar que el fotògraf de Diari de Girona prenia imatges des d'un cotxe, els guàrdies es van aixecar per fotografiar el vehicle.

Tot i que els petits grups de curiosos que els van reconèixer es van aturar a mirar-los, la parella no va aixecar la vista i van continuar degustant els nachos i els nuggets, que havien demanat després de preguntar als responsables de l'establiment quina era l'especialitat de la casa. Van acompanyar-ho amb aigua i cafè amb llet. Segons el personal del local, en tot moment van ser molt amables i van assegurar que la ciutat de Girona els havia agradat molt.

Fidel al seu estil informal, Zuckerberg vestia una dessuadora negra i, de lluny, semblava un turista més en lloc d'un dels homes més rics dels Estats Units, amb una fortuna de 13.000 milions d'euros. Mentre dinava, no va parar de xerrar amb Chan, que es protegia darrera unes ulleres de sol. La parella es va casar l'any 2012, tot i que estan junts des de 2003, quan es van conèixer a Harvard, on ella estudiava Biologia i ell començava a perfilar el que seria Facebook, la xarxa social que llançaria un any després. Després de dinar, la parella va marxar en direcció a l'hotel Llegendes, tot deixant, això sí, una generosa propina.