04 de març de 2014
04.03.2014
Diari de Girona

El gestor es nega a reobrir el Tir Olímpic tot i un decret d'alcaldia

La Junta directiva ho continua reclamant i l'Ajuntament ho farà ara de forma subsidiària

04.03.2014 | 00:00

L'empresa gestora de les instal·lacions del Club de Tir Olímpic de Girona s'ha negat a reobrir les galeries tot i que un decret d'alcaldia ha ordenat que es faci de forma immediata. Ara fa un mes, les desavinences econòmiques entre l'empresa gestora i la junta directiva van portar l'empresa a tancar el pas dels socis a les instal·lacions, malgrat que el restaurant continua obert. El Defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, ha intentat fer de mediador entre les dues parts, però no s'ha aconseguit arribar a un acord. Davant d'això, l'Ajuntament de Girona va requerir ahir al Club de Tir Olímpic que reobrís les instal·lacions de forma immediata, tot indicant que, si no es feia així, ho farà el mateix consistori subsidiàriament. De la mateixa manera, va decretar incoar un expedient sancionador.

El Club de Tir Olímpic es troba en uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Girona. El conflicte ve arran d'un contracte signat el 2011 entre l'anterior junta directiva i l'empresa Restauració Vilobí Service: en aquell moment, el Club de Tir no tenia prous diners per acabar la construcció de les instal·lacions i el propietari de l'empresa, Ildefonso Fernández, es va oferir a acabar les obres a canvi de poder-hi explotar un bar-restaurant.

L'actual junta, presidida per Tomás Ortega, veu irregularitats en aquell contracte i, de fet, ha encarregat un informe jurídic on s'indica que algunes clàusules no s'ajusten al dret. Per tant, el desembre de 2013 van acordar suspendre el contracte fins que no es pronunciés l'assemblea de socis, tot impedint l'accés de Fernández als ingressos de l'entitat.

Davant d'aquesta situació, Fernández va decidir tancar l'accés a les galeries de tir, tot al·legant que no pot gestionar correctament les instal·lacions perquè no pot pagar la llum, l'aigua ni la neteja, per exemple. Des de la Junta, tanmateix, s'ha demanat la reobertura immediata per no perjudicar els socis i poder renegociar, mentrestant, el contracte. Malgrat el decret d'alcaldia exigint la reobertura, de moment Fernández s'ha negat a complir-lo, tot al·legant que el contracte signat segueix vigent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook