05 de març de 2014
05.03.2014
Diari de Girona

Girona demanarà permís al jutjat per poder reobrir el Tir Olímpic

La junta directiva també ha portat l'empresa gestora als tribunals per haver-lo tancat

05.03.2014 | 00:00
L'entrada a les galeries de tir, tancada des de fa un mes.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va signar ahir un decret d'alcaldia per tal que el consistori pugui executar subsidiàriament la reobertura de les galeries del Club de Tir Olímpic -que porten un mes tancades-, ja que el propietari de l'empresa que les gestiona, Ildefonso Fernández, s'ha negat a fer-ho. Per això, el decret ordena que es cursi la petició al jutjat per tal que el consistori pugui reobrir les instal·lacions. El Club de Tir Olímpic es troba en terrenys cedits per l'Ajuntament.

Les galeries de tir es troben tancades des de fa un mes per les discrepàncies entre la junta directiva i l'empresa Restauració Vilobí Service, que va posar els diners per acabar de construir les instal·lacions quan el Club no tenia recursos i que ara les gestiona. Les dues parts no posen d'acord sobre la validesa d'un contracte signat l'any 2011 per l'anterior junta directiva i l'amo de l'empresa, Ildefonso Fernández.

Des de l'actual junta es considera que aquell contracte tenia algunes clàusules il·legals, i de fet han encarregat un informe jurídic que així ho avala. També tenen previst portar-lo als jutjats. Per això, la Junta directiva va aprovar, el passat desembre, suspendre el contracte fins que no hi hagués un pronunciament de l'assemblea de socis. Això, a la pràctica, va significar que Fernández no podia tenir accés als comptes bancaris, de manera que aquest va decidir tancar les galeries (mantenint obert el restaurant) perquè, segons va argumentar, no podia fer front als pagaments de llum, aigua i neteja, entre altres.

Les dues parts van demanar a l'Ajuntament que fes de mediador, i així ho va fer el Defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente. Però després de deu dies de negociacions, no van aconseguir arribar a un acord.

Davant d'això, els membres de la Junta van presentar-se dilluns a la porta de les galeries per intentar reobrir-les. No ho van aconseguir, però l'Ajuntament va emetre un decret d'alcaldia exigint al Club la reobertura de les instal·lacions. Fernández s'hi va negar, i agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra en van prendre nota. El portaveu de l'empresa, Fidel Rincón, va explicar que no pensaven reobrir perquè hi ha un contracte signat que s'ha de complir i va considerar que el decret d'alcaldia podria ser presumpta "prevaricació", ja que no es pot saltar el contracte.

Denúncia de la junta

Ahir, la junta, encapçalada per Tomás Ortega, va decidir portar el tancament als jutjats. Tement que l'Ajuntament els acabi sancionant a ells, la junta ha volgut deixar clar davant de l'Ajuntament, la Generalitat i els jutjats que el tancament ha estat per causes alienes a la seva voluntat, que en tot cas ha estat qüestió de l'empresa i que ells volen la reobertura.

L'Ajuntament, per la seva banda, està treballant, a través de la seva assessoria jurídica, amb tots els mitjans legals que té a l'abast per tal de poder reobrir les instal·lacions. Per això, ahir es va signar un decret d'alcaldia per tal de poder executar subsidiàriament la reobertura de les instal·lacions: el consistori, doncs, demanarà al jutjat que doni l'ordre per poder reobrir les instal·lacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook