El conseller de Salut s'ha compromès a fer del Trueta un "gran hospital amb un bon edifici" a la zona nord de Girona. Boi Ruiz ha respost així a una pregunta de l'alcalde i diputat de CiU, Carles Puigdemont, a la sessió de control al Govern. Ruiz ha insistit que el debat no s'ha de centrar "en el ciment sinó en el pacient" i ha assegurat que l'hospital de referència de la regió sanitària continuarà estant a la zona actual. No ha especificat, però, si és que el nou edifici es farà al nord o si l'actual Trueta continuarà sent el centre de referència després d'esponjar serveis i fer-hi reformes. Ruiz ha posat com a exemple que el trasllat del laboratori a Salt permetrà ampliar les urgències al Trueta.

El Departament de Salut es va comprometre a tenir definit abans de l'estiu quines especialitats acollirà el futur Trueta i si cal aixecar un nou edifici. Aquest dimecres, el conseller Boi Ruiz ha respost a una pregunta a l'alcalde de Girona i diputat de CiU al Parlament, Carles Puigdemont, durant la sessió de control al Govern de la Generalitat. Ruiz ha reiterat que cal superar el debat "del ciment" per centrar-se en el del pacient i ha assegurat que Girona continuarà tenint l'hospital de referència a la zona nord, on hi haurà els serveis necessaris per "respondre i resoldre la majoria de malalties dels gironins".

"El Servei Català de Salut té i tindrà a la zona nord de la ciutat un dels millors hospitals del país, però no un dels millors edificis", ha afirmat Boi Ruiz que exposa que, fins que es defineixi, els pressuposti i es faci el nou edifici invertiran en "el mentrestant". "És evident que aquest gran hospital necessita un millor edifici però és el mentrestant el que hem de resoldre", ha afirmat el conseller que no ha deixat clar si el nou edifici es farà a la zona nord de la ciutat o si l'actual edifici, amb remodelacions i reconversions d'espais, continuarà essent l'hospital de referència del futur després d'esponjar serveis.

"Hi ha una aposta decidida per tenir un gran hospital amb un bon edifici a la zona nord de la ciutat", ha asseverat Ruiz. Com a exemple de millora de l'actual equipament, Boi Ruiz ha recordat que el trasllat del laboratori regional al parc hospitalari Martí i Julià de Salt permetrà ampliar les urgències del Trueta, un servei que fa temps que necessita més espai.

Ruiz ha anunciat que es reunirà amb els portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament de Girona a petició de l'alcalde. Carles Puigdemont ha lamentat que hagi existit "una confusió" introduïda "per una especulació interessada" sobre la ubicació del Trueta i la seva dimensió i ha refermat que l'hospital de referència de la regió sanitària es "mantindrà" a Girona, concretament a la zona nord de la ciutat.