27 de març de 2014
27.03.2014
Diari de Girona

La priora del monestir de St. Daniel serà la pregonera de Setmana Santa

La Junta de Confraries l'ha escollida per a la celebració del mil·lenari de l'edifici
de monges benedictí

27.03.2014 | 00:00
Pifarré amb el Bisbe, el dia de la presentació dels actes del mil·lenari.

La priora administradora del monestir de la vall de Sant Daniel, Maria Assumpció Pifarré, serà la pregonera de Setmana Santa que serveix com a tret de sortida de la programació d'actes que organitza cada any la Junta de Confraries de Girona. El pregó es farà el 10 d'abril, a les vuit del vespre.
L'elecció de la priora administradora del Monestir de Sant Daniel no és casualitat. Enguany, se celebra el mil·lenari de l'acta de dotació del monestir que aacull un grup de monges benedictines.
Precisament el 16 de juny es van fer els primers actes de celebració d'aquest mil·lenari que preveu esdeveniments fins al 2018. De fet, l'arxiu del monestir conserva dos pergamins que es consideren els documents fundacionals del monestir. El primer, del 16 de juny del 1015 i el segon el 15 de març del 1018
Aquell dia, amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, també es va inaugurar de la restauració del claustre -entre romànic i gòtic-.
L'any passat, el pregoner va ser el periodista i escriptor Antoni Puigvert.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook