La 59a edició de Girona, Temps de Flors ja té imatge promocional. Per cinquè any, l'ajuntament havia fet l'encàrrec als estudiants de batxillerat artístic de l'IES Sobrequés perquè presentin les seves propostes. Entre els més de 90 originals, el jurat ha triat el de Xavier Gutiérrez, on es veuen unes flors fetes amb papiroflèxia, totes idèntiques però de diferents colors i que, col·locades en cercle, donen lloc a una altra flor.

En les quatre edicions anteriors sempre havia guanyat una noia però ahir es va trencar aquesta cadena ja que el jurat va escollir Xavier Gutiérrez. Segons va explicar el mateix autor, havia buscat que el cartell fos simple i "gens recarregat" per tal de transmetre la idea de l'exposició floral. Gutiérrez no volia que les flors fossin normals -"estan molt vistes", va dir- i per això havia optat per fabricar una flor amb papiroflèxia.

Posteriorment, va editar aquesta flor i la va reproduir en diferents colors. A més, les va col·locar en cercle perquè, al seu torn, les diferent flors de papiroflèxia donessin lloc a una nova flor.

"Es veurà a tot el món"

L'alcalde, Carles Puigdemont, va destacar la qualitat de tots els projectes i va dir que en aquests cinc anys hi ha hagut una evolució en positiu. "D'aquesta factoria de talent que s'està gestant a Girona surt una autèntica bomba de comunicació atòmica que és el cartell de Girona Temps de Flors", va dir. L'alcalde va destacar també el valor que té per al guanyador que, just quan la seva carrera comença, pugui presumir d'haver dissenyat un cartell "que es veurà a tot el món".

La resta d'originals presentats es podran veure a través de la Sala Oberta de l'Ajuntament de Girona, un espai d'exposicions virtual que es pot trobar al web del consistori i que també és accessible des del mòbil ja que se n'ha creat una aplicació.

"Aquest any veurem el cartell a molts més llocs que mai, i això no està a l'abast de qualsevol artista", va destacar el batlle. Com ja va fer l'any passat, l'ajuntament aposta per promocionar l'esdeveniment -el que porta més gent a la ciutat amb diferència- més enllà de les comarques gironines. Per això, enguany repetiran accions com les de fer muntatges florals a les estacions d'alta velocitat de ciutats situades en la connexió entre Madrid i Girona, també posaran publicat als busos urbans de Madrid, faran accions a la ciutat de Barcelona i una furgoneta retolada amb informació de Girona, Temps de Flors també recorrerà poblacions de la Catalunya Nord.

"Reforçarem allò que ja vam iniciar l'any passat i també farem noves accions", va avançar l'alcalde, que no va donar més detalls ja que l'esdeveniment es presentarà oficialment el proper 22 d'abril.