L'exconseller del PSC Joaquim Nadal ha revelat que el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va frenar el traspàs a la Generalitat dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell quan José Luis Rodríguez Zapatero era president del govern espanyol. En una entrevista a Rac 1, ha explicat que en una reunió a Madrid entre membres del govern espanyol i del català, Rubalcaba va dir a Zapatero: "no de cap manera, president no ho facis". Nadal ha manifestat "dubtes molt seriosos de credibilitat" pels que busquen camins que fins ara no havien predicat i no ha desvetllat el seu vot a la consulta. "Si acabo votant sí-sí és perquè sempre he pensat que un horitzó lògic del catalanisme era la independència", ha dit.

"No em produeix cap plaer especial veure que la persona que va sortir en el debat del Congrés de Diputats fos el que va aturar el procés de transferència dels aeroports a Catalunya", ha manifestat en referència a Rubalcaba.

Nadal s'ha mostrat incrèdul davant dels que ara plantegen propostes que fins ara no havien "ni predicat ni practicat". I ha defensat que la seva posició segueixi sent la mateixa "jo segueixo sent el que sóc, tinc el carnet que tinc i no he marxat d'enlloc", ha afegit.

En referència a la consulta del 9 de novembre, l'ha qualificat d'imprescindible tot i que no ha revelat el sentit del seu vot. No ha descartat votar sí-sí, entre d'altres motius, perquè "pensant que era millor una solució intermitja, ens n'han fet fora" i ha afirmat que si acaba votant sí a la independència serà perquè s'haurà convertit en un independentista "arrossegat".

"El temps m'ha demostrat que en la política hi ha gent que juga amb el regat curt i li importa un pitu els horitzons de llarga durada i el futur. Amb això han dilapidat ells solets la transició, començant pel PP", ha conclòs.