El penó dels Manaies de Girona ja resta custodiat al pis de Josep Maria Carmaniu, en un sisè pis del carrer de la Creu, amb balcons al carrer de la Rutlla. Li va portar el maniple dels manaies en una sortida tradicional del Dimecres Sant amb els carrers plens de gent que no es van voler perdre el pas dels armats, malgrat que darrerament se'ls ha pogut veure ja en dues ocasions en motiu de les celebracions del 75è aniversari de l'entitat. Una va ser una sortida extraordinària que va servir per marcar l'inici de l'aniversari (5 d'abril) i una segona d'especial (6 d'abril) per un concurs fotogràfic. Però els manaies tenen "ganxo" sempre i saben que tindran espectadors al seu pas.

Com sol ser habitual, el recorregut pel Barri Vell va ser el més massificat d'espectadors, cada cop més embolcallats de càmeres de fotos i telèfons mòbils. I alguns auriculars per saber l'alineació del Barça que una estona després jugava la final de la Copa del Rei de futbol.

El pas lent, amb l'espetec de les llances que picaven a terra és el principal atractiu de la gent, una seqüència que es pot veure i escoltar en els carrers estrets del Barri Vell i que excel·leix a la plaça del Vi, on els diferents components de les optiades del maniple fan diversos creuaments. Els gironins ja saben que en punt és on veuran més estona els 120 armats i, per això, és un dels punts amb més gent.

A ritme més ràpid amb les llances alçades van dirigir-se cap a l'Eixample, per arribar a la casa del pendonista, que els esperava des del balcó. Allà és on ja llueix el penó, l'estendard de la confraria.

I si l'alçada pugués dificultar que els vianants puguessin avistar el símbol manaia, el pendonista es va encarregar que l'honor de custòdia que li ha correspost, i que vol compartir amb el seu difunt pare, quedés ben clar. A la nit, un conjunt de focus instal·lat expressament per l'ocasió, il·lumina el penó.

Josep Maria Carmaniu, és un industrial d'art i metalls de 65 anys que ha estat ha estat implicat activament durant 37 anys amb la confraria de Jesús Crucificat- Manaies de Girona, de la qual va ser vocal de la Junta uns anys.

En l'entrega hi van ser present el Bisbe, Francesc Pardo, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la pendonista de l'any anterior, Mercè Sagrera, entre altres. El pendonista i la seva família van agrair l'arribada dels membres de la confraria obsequiant-los amb bunyols i beguda.

Un cop feta l'entrega, els Manaies van retornar a la seu, Sant Lluc, mentre Carmaniu mirava amb orgull el penó que tindrà al balcó fins divendres, quan els manaies de nou sortiran al carrer a buscar-lo a ell i a l'estendard, per participar a la processó.

Els Manaies, precisament ahir abans d'entrar al "claustrum" van assajar per últim cop el descens per l'escalinata de la Catedral que es farà demà a la nit com a inici de la Processó. Un moment també molt apreciat pels espectadors, vista la quantitat de gent que els espera any rera any.