L'assemblea de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona i Salt ha ratificat Marta Afuera com a portaveu per una àmplia majoria. Segons informa en un comunicat, 142 persones van votar a favor d'aquesta decisió, ningú hi va votar en contra i només hi va haver una abstenció. La PAH assegura que és fals que "mai s'hagués expulsat" Afuera, tot i que reconeix que es va obrir un procés de debat. La PAH de Girona demana "respecte" per la decisió i argumenten que la portaveu es va apartar voluntàriament del lideratge del moviment perquè necessitava "un recés" temporal. La PAH argumenta que s'han difós "falsedats, injúries i calúmnies" per tacar la imatge de la portaveu per enemistats personals.

La PAH de Girona i Salt diu que el comunicat breu que suposadament va enviar l'assemblea de PAH catalanes anunciant que s'havia decidit expulsar del moviment la portaveu Marta Afuera no és cert. Segons exposen, per enemistat personal, una de les integrants de la PAH el va fer arribar als mitjans de comunicació des del seu compte personal, sense comptar amb el vistiplau de l'assemblea de les plataformes catalanes.

La PAH de Girona i Salt admet que hi ha hagut tensions internes i que es va obrir un procés de reflexió després de viure situacions molt complexes en els darrers temps, com tot el procés que va culminar amb el desallotjament del bloc de Salt. Aquest desgast, exposa la PAH, va provocar també que la portaveu Marta Afuera optés per deixar temporalment el lideratge del moviment per "recuperar-se la pressió i la lluita intensa".

Un cop passat un temps, i quan ella ha volgut tornar a assumir les funcions de portaveu, l'assemblea d'aquest divendres l'ha ratificat. En total, a l'assemblea hi havia 149 persones. 142 van votar a favor de la decisió, una persona es va abstenir, i un grup de sis persones que es mostrava en desacord durant el debat, van marxar abans de votar i no van votar en contra.