Joan Laporta es va convertir divendres en una atracció turística per als visitants i residents del comtat de Suceava, una bonica regió del nord Romania, terra de boscos frondosos i santuaris ortodoxos. L'expresident del Barça va fer una visita llampec per aquesta regió acompanyat per l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, coneixedor d'aquelles terres -la seva dona és romanesa.

No és la primera vegada que Laporta i Puigdemont van junts. Ja es coneixien del Parlament, i el mandatari culer s'havia trobat amb el batlle gironí en una visita d'uns empresaris a Girona. Puigdemont devia perdonar el lapsus de Laporta -que volia deixar el cotxe a la plaça del Vi pensant-se que era plaça Catalunya-, perquè va accedir a acompanyar-lo a fer turisme per Romania -Bucarest, Iasi o la regió de Bucovina- aprofitant el pont de maig.

Laporta és una figura prou coneguda en l'àmbit internacional com per no passar desapercebuda ni quan visita un monestir remot com el de de Sucevita. Immediatament, es va convertir en reclam pels altres viatgers, que van esperar-lo a fora per fer-s'hi fotos. I el diari Adevarul es va fer ressò del seu pas per allà amb tot luxe de detalls: el president del Barça, va escoltar les explicacions d'una malhumorada guia sobre les famoses pintures de l'església; acompanyat sempre pel seu company de viatge Puigdemont -"peix gros", segons els periodistes d'allà- i per altres amics de la zona, van fer-se fotos a l'església, van comprar ?souvenirs a la botiga del monestir -creus, estampes i àlbums de viatge- i després de descansar a la suite presidencial de l'hotel Sofia Sucevita, va degustar els plats típics de la regió a base de pollastre, cols i vedella a l'ast.

Puigdemont ja està acostumat a l'hospitalitat dels romanesos, però Laporta no, i en va quedar encantat. "El monestir és un lloc amb gran espiritualitat. He pogut disfrutar de la tranquil·litat del lloc, i escoltar la seva pau. És el primer cop que vinc a Romania, però ja em sento una mica romanès", va confessar.

Possiblement encomanat de la mística del lloc, Laporta fins i tot va venerar la imatge miraculosa de la Verge Maria que alberga Sucevita. Veient l'escena, els autòctons no es van estar de preguntar-li què li havia demanat a la verge. Què el Barça guanyi la lliga? Que Catalunya sigui un estat independent? Que torni a la presidència del club que un dia va regir? "És un secret", va respondre enigmàtic.