El creador de Wikipedia, Jimmy Wales, ha subratllat avui en la clausura del Fòrum Impulsa, organitzat per la Fundació Príncep de Girona, la importància de la tecnologia mòbil i la necessitat d'accés a Internet d'un ampli sector de la població mundial com claus en el futur de la xarxa.

Així s'ha expressat Wales en la conferència titulada "L'Horitzó", que ha posat fi a Girona a la jornada de conferències sobre l'esperit emprenedor i en la que ha fet referència a l'interès creixent als països en desenvolupament per accedir a les tecnologies web.

Jimmy Wales ha assenyalat que l'abaratiment en l'accés a Internet i la progressiva expansió de l'anglès com segona llengua es traduiran en un major nombre d'oportunitats en tot el món.

En aquest sentit, el creador de Wikipedia ha recalcat la idea de "globalitat" del seu portal i ha destacat l'enorme potencial del continent africà com àrea d'expansió d'Internet.

A més, durant la seva intervenció, s'ha projectat un vídeo en el qual diversos adolescents africans llegien una carta oberta a les operadors de telecomunicacions a favor de l'accés lliure i gratuït a Wikipedia com promotor d'oportunitats i eina per a l'educació.

Jimmy Wales també ha fet referència a l'edició catalana de Wikipedia, que va ser la tercera a obrir-se després de les versions anglesa i alemanya.

L'edició catalana de l'enciclopèdia virtual, ha afirmat el seu creador, compta amb al voltant de 430.000 articles i se situa en dissetè lloc quant a entrades publicades pels internautes.

Jimmy Wales és el fundador i president de Wikipedia, portal que va idear el 2001 amb la finalitat de fomentar el creixement, el desenvolupament i la distribució de contingut lliure i multilingüe al públic.