El Mercat del Lleó de Girona celebra enguany el seu 70è aniversari i, per aquest motiu, l'Associació de comerciants de l'espai ha organitzat una sèrie d'actes per celebrar-ho. Així, durant els mesos de juliol i agost, farà una campanya entre els clients amb premis de "Rasca i guanya", per aconseguir vals de compra. A més a més, es sortejarà un sopar per a dues persones al Celler de Can Roca.

Durant aquests dos mesos d'estiu, amb les compres al Mercat del Lleó també es podran obtenir vals de tast per a la festa d'aniversari de l'espai. Una altra activitat que s'organitza és un concurs de fotografies a la xarxa social Instagram. Per participar-hi, els usuaris d'aquesta xarxa han d'etiquetar les seves fotos amb l'etiqueta #mercatlleo70. El primer classificat guanyarà 150 euros en vals de compra, el segon 50 euros i el tercer 25 euros.

Per cloure la celebració del 70è aniversari, es farà una festa el dissabte 11 d'octubre, on hi haurà una cercavila, un espectacle d'animació infantil, un tast de productes, un concert i una mostra de gintònics, entre d'altres activitats.

L'origen del Mercat de Lleó de Girona es remunta a l'edat mitjana, tot i que va ser a partir del segle XVIII quan ja es va establir un mercat setmanal a la plaça de les Cols de la ciutat, que va donar origen posteriorment al mercat municipal. L'any 1941 van iniciar-se les obres i tres anys després, el 3 de novembre del 1944, es va inaugurar oficialment el nou edifici del Mercat Municipal d'Abastaments. En aquests anys, l'espai ha estat sotmès a algunes reformes i s'ha donat a conèixer entre la ciutadania com a Mercat del Lleó.