L'esquarterador confés de la gironina Montserrat Méndez Muciente no recorda un dels quatre llocs per on va dispersar les despulles de la dona quan va desfer-se del cadàver l'octubre passat. La comitiva judicial va localitzar entre dilluns i dimarts d'aquesta setmana el crani, el tòrax i un braç de la dona a Taialà, Sant Julià de Ramis i Fornells de la Selva, però encara no s'han trobat les altres extremitats. El 18 de juny el belga Dave Verbist va ser detingut a Madrid per la Policia Nacional com a responsable de la mort d'una jove danesa a la capital però durant la seva declaració també va confessar haver mort accidentalment i esquarterat després una dona a Girona.

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona es va fer càrrec de l'assumpte que concerneix Méndez Muciente i dilluns va prendre declaració al belga, qui va confessar haver mort accidentalment la dona durant una pràctica sexual. També va explicar que el seu company de pis -imputat per encobriment- estava al corrent del cas perquè ell mateix li va dir i que va ser aquest qui va encarregar-se de netejar la banyera del pis on es va practicar l'esquarterament.

El company de pis, que dijous va venir a declarar de forma voluntària a Girona, va desmentir al jutge que ell col·laborés en les tasques de neteja i va esmentar que si abans no havia dit res a la policia era perquè el belga l'havia amenaçat.

El company de pis té la idea

En canvi, durant la seva declaració judicial, Verbist va deixar clar que en confessar-li al seu company que havia mort la dona li va dir que entendria que truqués a la policia. No obstant, segons va referir, aquest li va dir que no ho faria perquè no hi havia manera que els relacionessin amb la noia si aconseguien desfer-se del cos. En aquest punt és quan li hauria indicat que l'esquarterés.

El belga admet que va posar-se mans a l'obra quan el seu com?pany de pis va marxar a treballar però afegeix que aquest va ser qui va encarregar-se de netejar la banyera i fins i tot va baixar expressament a comprar amoníac i altres productes químics al supermercat.