L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, demanarà a la ministra de Foment, Ana Pastor, una reunió urgent per tractar la seguretat de la línia d'alta velocitat de la ciutat, arran dels incidents ocorreguts la setmana passada i que van suposar la paralització de la línia a causa d'una greu inundació a les vies. L'alcalde va subratllar ahir la necessitat de tractar la seguretat de la infraestructura i, molt especialment, el seu Pla de Seguretat, que encara no està aprovat, malgrat que els trens ja fa més d'un any i mig que el servei està en funcionament.

L'alcalde va recordar la importància de la seguretat sobretot pel fet que es tracta d'una línia amb trams de túnels urbans. El batlle va apuntar que en una infraestructura d'aquest tipus sempre "s'ha d'exigir el màxim de seguretat". "No n'hi ha prou en complir només els mínims" de la normativa, va dir. A més, va lamentar que Adif no li hagi fet saber l'afectació que hi ha hagut en tot l'incident que va provocar la inundació del túnel. Carles Puigdemont espera que la trobada es pugui produir "al més aviat possible" i va posar de manifest que "vist el que ha passat no és sobrer demanar un esforç per a la seguretat".

La carta per demanar la reunió ja està redactada i ahir no es va poder enviar perquè a la tarda la seu de la Subdelegació està tancada. No obstant, s'entrarà la petició avui mateix. A banda de representants del Ministeri de Foment, d'Adif i de l'Ajuntament de Girona, l'alcalde demana, en la missiva, que assisteixin a la reunió també altres actors afectats, com el Departament de Territori i Sostenibilitat i el d'Interior de la Generalitat.

El màxim representant polític gironí va posar de manifest que el recurs contenciós-administratiu que presentarà l'Ajuntament per reempendre el servei del TAV sense fer cap informe de les mesures de la seguretat de l'estructura i dels passtgers, no ha de significar cap obstacle per poder-se reunir amb la ministra. "La porta al diàleg sempre està oberta", va exposar el batlle. "La reunió no és incompatible amb defensar els interessos dels gironins i de l'Ajuntament", va deixar clar. En aquest sentit, va afirmar que "nosaltres el que volem és una solució, no buscar un enfrontament".