Firatast de Girona ha passat ja l'equador i manté uns bons registres d'afluència amb unes xifres similars a l'any passat, que van propiciar que unes 17.000 persones compressin tiquets i degustessin diferents productes del conegut ja popularment com "el gran menjador de Girona". El fet que just al costat s'hi estigui celebrant la fira tèxtil Interquilt s'ha convertit en una recepta que actua de complement i que ajuda a donar una empenta encara més gran als dos salons. De fet, actuen de complement, sobretot per aquelles persones que van al saló de les manualitats, que poden anar a menjar al Firatast. Segons va explicar ahir Josep Maria Matamala, dirctor d'Incatis (empresa que organitza els dos esdeveniments), hi ha gent de tot Catalunya i del Sud de França que s'està apropant a Girona per la fira que inclou les darreres novetats en patchwork, scrapbook i oci creatiu que els està anant molt bé tenir la mostra gastronòmica just al costat. El saló està encarat al Nadal, ja que els productes que es poden fer s'han convertit en un bon regal.

Entre els qui van a Firatast, estan causant furor els tastets que ofereixen els restaurants amb estrella Michelin. Per exemple, ahir, els presents van poder degustar alguns plats d'El Celler de Can Roca, entre altres. Avui al migdia hi haurà els Tinars de Llagostera i el Massana de Girona i al vespre cuinarà Ca l'Arpa de Banyoles i el Miramar de Llançà. "Per a molta gent és una sorpresa i ens feliciten per la iniciativa d'aconseguir portar-los, perquè, per als establiments és molt d'esforç venir aquí", va assenyalar Josep Maria Matamala.

Aquests restaurants són una de les grans atraccions però n'hi ha moltes més. De fet, s'ha de seleccionar el menjar i la beguda a degustar entre una llista amb més tres-centes opcions on hi ha plats dolços, salats, productes exòtics, menjar tradicional, pasta, carn, peix, cerveses, vi, cava, aigua... i els tastets que es generen després dels diferents concursos solidaris. Ahir, per exemple, hi havia un concurs de truites. La recaptació d'aquestes degustacions, juntament amb els diners que generen els restaurants amb estrella Michelin, es destinaran a l'Associació gironina Restaurants del Cor, que treballa perquè cap infant es quedi sense almenys un àpat al dia i que actualment gestiona el menjador de l'escola Carme Auguet del Pont Major.

La unió de les mostres està donant bons resultats per a les dues fires, segons ha explicat el màxim responsable d'Incatis. Però s'haurà d'analitzar amb els sectors si l'any vinent es pot repetir, ja que a nivell culinari serà el torn del Fòrum Gastronòmic, tal com va recordar Josep Maria Matamala.