Els Mossos d'Esquadra han detingut a Girona dos homes i una dona d'entre 28 i 32 anys per intentar vendre joies robades a França. A mig matí del passat 26 de setembre agents que patrullaven preventivament per la zona de l'Eixample, van veure tres persones que es van inquietar i es van posar nervioses en detectar la presència policial. Als agents el va fer sospitar aquesta reacció per la qual cosa van identificar les tres persones. Al comprovar el contingut de la bossa de mà de la dona, van veure que hi duia moltes joies d'or de diferents mides i tipus. Hi havia anells, penjolls, braçalets, un rellotge i diverses arracades. Els agents van sospitar que podien ser robades.

Atès que tots tres anaven indocumentats i per esclarir la procedència de les joies, els mossos van traslladar-los a la comissaria per identificar-los. Després de diverses indagacions, van poder determinar que les tres persones havien passat de França a Girona per vendre les joies de procedència il·legal, motiu pel qual tots tres van quedar detinguts per un delicte de receptació.

Els detinguts van quedar en llibertat el mateix dia de la detenció amb l'obligatorietat de comparèixer davant l'autoritat judicial quan siguin requerits. Són dos homes i una dona, d'edats compreses entre els 28 i 32 anys, de nacionalitat francesa i turca, tots tres amb domicilis desconeguts

Continuant amb la investigació, van difondre tota la informació als serveis policials francesos a través dels mossos del Centre de Cooperació Policial i Duanera del Pertús, ja que les joies tenien inscripcions en francès.

El 7 d'octubre la Gendarmeria va informar als mossos del Pertús que el 24 de setembre s'havia produït un robatori amb força a l'interior d'un domicili de la població de Tour de Faure, mentre els propietaris no hi eren. També van comunicar que les víctimes del robatori havien reconegut com a seves algunes de les joies recuperades pels agents de proximitat de Girona.

La investigació resta oberta i el treball de cooperació conjunt entre els cossos policials transfronterers no descarta que als implicats se'ls imputin més il·lícits penals succeïts en ambdós països.