Diuen que "no hi ha opinions estúpides, nomes estúpids que opinen"... i en aquesta matèria sembla ser que el Sr. Jordi Viñas, alcaldable d'ERC per Salt, n'és un expert. En aquests darrers dies, ens està donant unes lliçons magistrals a través de la premsa, de com intentar guanyar unes Eleccions Municipals sense haver llegit cap manual de -almenys- Política Municipal, ni d'haver fet el més mínim intent d'assabentar-se dels procediments de l'Administració Pública per complir amb la legalitat dels tràmits. Res de tot això, vostè dispara i algú ja esquivarà...

Miri, Sr. Viñas, n'hi ha un (de manual) que es titula El Manual de l'Alcalde, molt senzillet i que si més no, t'apropa una mica als coneixements més bàsics de la vida quotidiana i del dia a dia municipal, és per a principiants... li recomano!

En relació amb la lliçó que ens intenta donar parlant dels manteniments del poble, s'hauria pogut informar i fer un repàs de les diferents àrees i partides de despesa aprovades en el pressupost municipal. Si s'ho hagués mirat, hauria observat, segur que gratament sorprès, que gairebé totes les grans àrees municipals tenen partides de manteniment i que el que sí fem en aquest municipi és manteniment, tant als edificis i equipaments municipals com a les places, parcs i jardins que tenim, i que, malauradament, el que no podem fer són grans inversions. Ja que és alcaldable li recordo, per si no ho sap, que el pressupost municipal és un document públic i que el pot consultar i demanar fàcilment.

Si el preocupa realment tot el que diu, el convido que es prengui la molèstia de preguntar als tècnics municipals -pot pujar al segon pis del consistori- si tots els problemes que esmenta tan alegrement s'arreglen amb més manteniment. Potser descobrirà que els degoters ja van sorgir a l'anterior legislatura amb el canvi de coberta i també li diran que, malgrat que no ha estat un problema fàcil de resoldre i que s'ha trigat més temps de l'espera't, aquest problema concret de goteres ja està resolt.

I si em permet i ja per acabar, li recordo (també per fer memòria) que en el Mandat Municipal 2007-20011 i amb Govern de PSC i ERC, el responsable d'Urbanisme era un Tinent d'Alcalde d'Esquerra Republicana i que el responsable del manteniment dels Edificis Municipals era un Tinent d'Alcalde d'Esquerra Republicana i que per casualitats de la vida (o de les urnes) no varen treure cap regidor a les Municipals del 2011... per què serà? Sense voler donar consells a ningú, però considero que una persona formada i capacitada com és vostè s'hauria d'informar més i millor abans d'opinar res, per no transmetre idees o conceptes erronis a la ciutadania. En paraules seves: "hem d'explicar bé les coses..."

Resto a la seva disposició.